Els actors Joel Joan i Laia Marull, a una banda del ring i, Pere Ponce i Àgata Roca, a l'altra, s'enfrontaran aquest vespre a les vuit a la Sala La Planeta de Girona per defensar els textos finalistes del IV Torneig de dramatúrgia del festival Temporada Alta.

Marull i Joan lluitaran per vèncer amb el text de Daniela Feixas (guanyadora de la 1a semifinal), Amanipha Phalloides, que explica el pla d'una dona per matar el seu marit amb l'ajuda d'un amic de la infància. Però Ponce i Roca no els ho posran fàcil i combatran per la victòria d'El recanvi de Roger Peña (guanyador de la 2a semifinal), un relat que parla en clau de comèdia de relacions laborals i la corrupció política.

La Planeta acull de nou la gran final d'un torneig que ja s'ha convertit en un fenomen que ha anat guanyant públic any rere any, i del qual han sortit textos que han esdevingut grans èxits teatrals a les cartelleres.

Pel camí, han estat abatuts al ring Álex Mañas, Ivan Morales, Rodolf Sirera, Manel Dueso, Carles Mallol i Toni Gomila, deixant a Daniela Feixas i Roger Peña lluitant en el combat final.