El festival Temporada Alta acollirà diumenge a Salt l'estrena mundial de l'espectacle Impro Sharana, un concert en el qual regna la improvisació i que el músic català Ferran Savall ha compost pensant en la ballarina d'origen indi Shantala Shivalingappa.

Impro Sharana és una coproducció entre el festival gironí i el barceloní Mercat de les Flors de Barcelona, on el muntatge podrà veure's entre el 12 i el 14 de desembre, amb un grup de músics integrat per Jordi Gaspar, Nedyalko Nedyalkov, David Mayoral i Driss el Maloumi.

Savall, que continua la saga iniciada pel seu pare Jordi, va explicar ahir en roda de premsa que el projecte neix d'un encàrrec del director del Mercat, Cesc Casadesús, qui durant un viatge al costat de l'escriptor Manuel Forcano a l'Índia, va pensar que ell i Shantala podrien tornar a treballar junts, com fan des del 2005.

El compositor, que acaba de publicar l'àlbum IMPRO, va començar a donar-li voltes fins a trobar aquest concert per a ballarina en el qual ha creat "un espai on dialoguen musicalment i artísticament cadascun dels intèrprets, amb diferents llenguatges".

Amb la improvisació com a gran protagonista, fet que provocarà que cada representació sigui diferent, va indicar que és una obra "molt lligada a les persones que la portaran a terme, amb molts espais per deixar-se anar".

Cadascuna de les improvisacions té com a base uns "ostinatos senzills", amb tècniques i estils propis de cultures i músiques de tot el món.

Shivalingappa, formada a París i que ha estat amb mites com Peter Brook, Pina Baush i Maurice Béjart, no amaga que estar en aquest projecte és un repte, ja que la improvisació "pot crear certa fragilitat", encara que treballarà per "atreure el públic".

Ferran Savall va destacar que busca que tot flueixi, que els que participen en l'espectacle "connectin amb la música i es trenquin tots els fenòmens mentals que poden despistar de la creació". "En aquesta obra -va concloure- prefereixo que no hi hagi ment".

La ballarina va dir que habitualment s'enfronta als projectes de forma diferent, a partir de moviments predeterminats, però aquí es deixarà anar "per l'emoció".