El crític de cinema Richard Brody es desfà en elogis cap al realitzador de cinema banyolí Albert Serra arran de l'estrena de la seva pel·lícula Història de la meva mort a l'Anthology Film Archives de Nova York.

"No hi ha gaires proves més severes de gust cinematogràfic que les que procura el drama històric. Qualsevol director que es proposi reconstruir una imatge convincent d'un temps llunyà ha de ser capaç de crear un món comprensible", escriu Richard Brody. "I el nou film d'Albert Serra, Història de la meva mort, és un dels drames històrics més originals i convincents dels últims anys", afirma en la seva crítica, segons la traducció de Bernat Puigtobella per al digital www.nuvol.com.

La crítica elogia també la interpretació de Vicenç Altaió, del qual diu que "parla prenent-se temps per pensar mentre esculpeix en l'aire florides gesticulacions".

Debat Serra - Portabella

"Serra dispersa les seves energies i conflictes al llarg del film servint-se d'un repertori impressionant d'estampes i sons del segle XVIII", afegeix la crítica, que també fa un repàs de la filmografia anterior de Serra i recorda la retrospectiva que el centre Georges Pompidou va dedicar al cineasta.

D'altra banda, Albert Serra participarà avui dijous, conjuntament amb el figuerenc Pere Portabella, al cicle de col·loquis Creadors en dos temps, a la Filmoteca de Catalunya, amb seu a Barcelona.

Isona Passola, vocal del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), i Pere Almeda, director de la Fundació Palau, presentaran els dos cineastes gironins, en un acte que també comptarà amb la presència d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca, que moderarà el diàleg.