El festival Temporada Alta acollirà dissabte al teatre Ateneu de Celrà l'estrena a Espanya de l'espectacle L'Incontro, protagonitzat per dues veteranes de la dansa com la italiana Raffaella Giordano, del grup Sosta Palmizi, i la catalana María Muñoz, de Mal Pelo.

Muñoz va explicar ahir que es tracta d'una obra en la qual es visualitza la trobada entre dues persones, una amb un moviment "com és el cas de Raffaella molt estilitzat i espiritual i el meu que és més enèrgic, atlètic".

Malgrat aquestes diferències, de l'espectacle es desprèn l'interès de les dues "pel gest petit, així com l'amor pel moviment i la seva capacitat de comunicació i expressió".

Amb paisatge sonor i la col·laboració de Pep Ramis (l'altre puntal de Mal Pelo), l'espectacle és en castellà i italià, ja que mentre el gestaven les dues intèrprets van treballar amb una gravadora en un camí al mig del bosc, en una conversa entre l'una i l'altra amb les intuïcions que tenien.

María Muñoz va dir que aquestes paraules són l'"esquelet" de la banda sonora que acompanya la peça i que és fonamental en aquesta obra.

El 2001 Mal Pelo va fundar L'animal a L'esquena, un centre de creació i intercanvi multidisciplinari situat en una masia a Celrà, un refugi d'experimentació i l'intercanvi d'idees i entre directors d'escena, músics, videoartistes, teòrics i ballarins que participen en tallers, residències i laboratoris.