L'estudiant novaiorquès de 17 anys que assegurava haver guanyat en borsa uns 72 milions de dòlars ha admès que tot va ser un invent i que les inversions que feia eren simulades, segons va publicar ahir el diari New York Observer. "Tot el que puc dir és que eren transaccions simulades, i vaig tenir molt èxit. Els rendiments van ser increïbles, millors que els de la S&P", va admetre el jove Mohammed Islam en una entrevista a aquest diari després de l'enrenou mediàtic que va generar la seva història.

New York Magazine va publicar una primera entrevista en la qual l'estudiant assegurava fins i tot que volia crear el seu propi fons d'alt risc en complir la majoria d'edat al juny i que confiava en poder guanyar fins a 1.000 milions durant el primer any.

"No és veritat", va respondre però a New York Observer sobre les seves suposades inversions en els mercats de l'or i el petroli i sobre si havia dit en algun moment que els seus guanys eren de "vuit dígits", i va anar més enllà i va admetre que tot era una ficció.

Islam, fill d'uns immigrants de la regió de Bengala que viuen al barri de Queens i que estudia al prestigiós institut públic Stuyvesant de Manhattan, ha generat tal enrenou que des de llavors els seus pares no li parlen. "Honestament, el meu pare renega de mi i la meva mare diu que mai tornarà a dirigir la paraula (...) Sabien que tot era fals i bàsicament volien matar-me, i des de llavors no he parlat amb ells", va afegir l'adolescent.