El poeta, performer, videoartista i showman asturià Dani Orviz, campió europeu de poetry slam, una manifestació cultural urbana que improvisa rimes i ritmes, de vegades amb mala bava, serà el 15 de gener a l'Ateneu de Banyoles per presetnar La del medio, una recopilació de poemes de les Ketchup.

Aquesta és una de les actuacions de la nova programació de l'Ateneu, presentada ahir per l'Ajuntament banyolí, que manté com a característica principal l'eclecticisme i l'oferiment de l'escenari també a iniciatives dels artistes i gent inquieta de la ciutat.

Una programació que inclou el grup de Sant Boi de Llobregat Trau (12 de febrer ), guanyador del concurs Sona9 2014, una festa amb The Funk Boss Brothers (26 de febrer), una banda que presenta un espectacle de clàssics del funk i la música disco.

Com a novetat, la programació del bar sortirà a l'exterior el dia de Sant Jordi amb el quintet Swingcaló, amb música de Django Reinhardt.

El dia 30 d'abril, la cantant empordanesa Laia Vehí presentarà This world, el seu primer EP.

El 21 de maig, el bar tornarà a acollir un dels concerts del Festival de Jazz de Banyoles amb Bernat Font Trio.

Una altra de les propostes destacades és el concert que el grup Molforts (12 de març), després de fer vibrar el Centre Pompidou de París amb motiu de l'exposició sobre el cineasta banyolí Albert Serra.

Per altra banda, l'equipament torna a programar l'espectacle Dios te salve, Machín, de Fausto Gramola, després que en l'anterior temporada s'hagués de suspendre per indisposició de Joan Puigdollers. Aquest cantant i showman proposa un homenatge al cantant afrocubà i al bolero.

D'altra banda, es celebrarà la 2a Marató de Piano (29 de gener), que permet a t0thom tocar el vell Yamaha de l'Ateneu Bar.

Per segon any consecutiu, el bar també acollirà l'espectacle d'obertura de Troba'm. Festival de màgia al carrer (28 de maig).

La programació de l'Ateneu Bar es complementa amb la projecció, el primer dijous de cada mes, del Documental del mes.

I els dijous a l'Ateneu Bar continuaran essent sinònim, un cop al mes, de música punxada. Jack Radford, Adrià Dilmé, Xavi Vila, Glòria Masó, Mònica Figueras i Miquel Llansó seran els qui aquest 2015 faran públiques les seves preferències i musicals.

El regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch Batlle, va explicar ahir durant la roda de premsa que "s'està impulsant la programació de l'Ateneu Bar, un espai cèntric, un espai de trobada i un centre cultural amb una forta identitat".