El torroellenc Miquel Calsina i Buscà serà el nou delegat episcopal de Mitjans de Comunicació Social del Bisbat de Girona a partir del proper 1 de gener, quan Carles Sánchez es jubili. Sánchez, que ha ocupat aquest càrrec entre els anys 1995 i 2007 i des de 2011 fins avui, continuarà servint a l'Església com a diaca en plena dedicació.

Calsina és professor de Ciència Política i Sociologia a la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull. També ha donat classe a l'Institut Superior de Ciències Religioses de la TC i ha estat consultor de la UOC en diverses ocasions. A més, és membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat i del Patronat de la Fundació Joan Maragall. També ha coordinat l'edició de publicacions com Religons i espiritualitat en un món en crisi (2009), Valors útils per a la Catalunya del futur (2009) o Catalunya, reptes ètics (2006).

D'altra banda, el bisbe també ha nomenat mossèn Joan Baburés i Noguer rector de la parròquia de Sant Daniel de Girona, després de la mort, el passat mes d'octubre, de mossèn Genís Baltrons. Baburés és rector de la parròquia de Sant Feliu i a partir d'ara també serà director diocesà de l'associació "Apostolat de l'Oració a la Diòcesi de Girona".