Podem contemplar el món, el nostre món, com un escenari o com un pessebre. De fet, des del primer Nadal ja és un pessebre, el pessebre de Déu, però depèn de cadascú que el contemplem d'aquesta manera i visquem amb aquesta convicció.

Algú pot pensar que tant hi fa que sigui una cosa o l'altra, que no canvia res, que la vida és igual, que la història fa el mateix camí. Però, i si el fet del naixement de Jesús hagués modificat radicalment la història humana i la vida de cadascú de nosaltres? Per què, si no és així, els àngels com a missatgers de Déu anuncien i canten una Bona Nova que ho serà per a tot el poble? Per què la festa de Nadal ha deixat a cada generació una experiència profunda de sentiments, de conviccions, de celebracions, d'elements culturals i artístics? Cada Nadal ens ajuda a viure amb el convenciment que formem part d'aquest pessebre on Jesús nasqué, visqué, morí i ressuscità. El nostre món s'ha transformat en el pessebre de Déu. Aquesta és la nova que omple de joia i d'esperança cada Nadal. Què ha canviat el fet que Jesús, el Fill de Déu, s'hagi fet home, assumint la feblesa de la condició humana?

-Ens ha mostrat el rostre misericordiós de Déu i la seva estimació per cadascun de nosaltres. Déu és tan gran que pot esdevenir també petit. Déu és tan poderós que pot fer-se del tot feble, i ens ve a trobar com a infant indefens, perquè ens sentim estimats i puguem estimar-lo.

-En Jesús, Déu ha assumit un rostre humà, i ha esdevingut el nostre germà i amic, el nostre Salvador. Ha compartit el naixement, el creixement, la pobresa, la immigració en terra ?estran?gera, la vida amagada i senzilla en un petit poble. Ha après a pregar, a conviure, a compartir. Ha experimentat l'amor i el rebuig, ha necessitat menjar i atencions, ha necessitat amics. S'ha cansat de fer el bé i de guarir les ferides del cos i de l'esperit. Ha afrontat la mort confiant en Déu i ha donat la seva vida perquè poguéssim acollir els dons que ens ofereix.

-Ha omplert la persona humana de la dignitat més gran que es pot desitjar.

-Nadal ens mostra com cal contemplar el nostre món. Es tracta d'una mirada diferent al costat de Jesús. Una mirada amarada d'amor, d'esperança, de respecte a la dignitat i al valor de cadascú.

Que la celebració de Nadal ens encoratgi per viure, gaudir, ajudar a viure, celebrar i comunicar aquesta Bona Nova: JESÚS AMB NOSALTRES. Joiós Nadal!