Un ciclista establert a Alacant s'ha proposat recórrer gairebé mil quilòmetres sense parar, del 2 al 5 de gener, per promoure la recollida de joguines amb la finalitat de lliurar-los a nens desfavorits de la localitat alacantina d'Ibi la nit de Reis. L'ultrafondista sud-africà Clinton Sumner va relatar ahir que preveu recórrer sis vegades seguides el trajecte anomenat "tour de la joguina", un total de 966 quilòmetres (161 per volta) amb un desnivell acumulat de 3.345 metres. El traçat inclou sis ports de muntanya, entre ells el de Tudons, de 16,3 quilòmetres, i un altre, el de la Carrasqueta, d'11, al llarg d'onze municipis de l'interior d'Alacant, inclosos els del "valle del juguete", anomenat així per l'acumulació de fabricants: Ibi, Tibi, Onil i Castalla i altres com JiJona i Torremanzanas.

El "tour de la joguina" és una prova oficial que es disputa cada any, i, si compleix el seu objectiu, Sumner batrà l'actual rècord de cinc voltes consecutives en un termini de 72 hores a partir del 2 de gener. Aquest expert atleta de 33 anys ha realitzat diverses proves extremes durant la seva trajectòria esportiva: una de les últimes, l'agost passat, quan va cobrir sense descans els més de 1.000 quilòmetres que separen la localitat de Verín (Ourense) de Arenales del Sol, al terme alacantí d'Elx. En aquella ocasió va recaptar fons per pagar el tractament de Valeria, una nena gallega que pateix un retard generalitzat del desenvolupament a causa d'una atàxia cerebel·losa no filiada.

La diferència amb aquesta i altres carreres és que aquesta vegada disposarà d'un punt d'avituallament a l'inici del recorregut per poder, almenys, recarregar la bateria del mòbil i altres estris al final de cada volta. "Amb la que està caient, els nens necessiten tot el suport i visualització possible perquè, almenys, tinguin un Nadal decent", va declarar el ciclista.

Sumner es va proposar aquest repte després de saber que Càritas i l'Associació Reyes Magos d'Ibi duen a terme durant la nit del 5 de gener una cavalcada de Reis on diversos patges visiten les cases dels més desfavorits per lliurar regals. "Ni els nens ni els pares esperen res i, quan es veuen amb un regal, se'ls trenca el cor. Em sembla una cosa molt bonica", va destacar. Summer va manifestar que el recorregut solidari a Alacant li trenca en certa mesura el calendari de preparació, tot i que creu que "la causa val la pena: Els nens han de jugar, ho necessiten", va afegir.