Una nova i sorprenent manera d'assaborir la ciutat de Girona suma, en un sol dia, les lliçons de teatre i l'assistència a espectacles teatrals, un bon dinar a base de productes locals en un restaurant cèntric, per rematar la tarda amb una visita al patrimoni monumental que inclou el Teatre Municipal. Vuit hores intenses de 10 del matí a 6 de la tarda.

Això és el que ofereix Girona Scenic Experience, una iniciativa trencadora que llença un pack d'un sol dia per un cost de 80 euros per persona, amb la intenció de deixar un sabor inoblidable als participants, que poden ser de diferents països, ja que l'0ferta inclou diverses llengües.

Una iniciativa impulsada conjuntament per l'Ajuntament de Girona i l'Associació Gironina de Teatre (AGT), que s'ofereix amb la implicació de l'escola de teatre El Galliner, l'Associació d'Hostaleria, a més els actors i companyies de la ciutat, i que rep el suport econòmic de diferents institucions.

El sector turístic tindrà implicació en una proposta que permet des d'ara mateix a les persones interessades la possibilitat de formalitzar les inscripcions a la corresponent pàgina d'Internet, amb la intenció d'iniciar l'activitat a partir de mitjan mes de febrer, sempre per a grups superiors a les 14 persones.

Després d'assistir a dos tallers teatrals matinals i fer una degustació de productes locals, els participants faran una visita guiada als monuments més emblemàtics de la ciutat amb actuacions teatrals lligades a la seva història i llegendes.

Els participants començaran la jornada al centre de formació teatral El Galliner, amb la participació en dos tallers (iniciació a l'art dramàtic i teatre de gest) d'una hora i mitja cadascun. Un taller anirà a càrrec de Ferran Joanmiquel i l'altre l'assumirà Marcel Gros, dos noms consolidats de l'escena teatral catalana.

Seguidament, els participants es traslladaran a un restaurant cèntric on se'ls oferirà un menú de productes locals i vi de la DO Empordà, concretament de Garriguella. Els aprenents de teatre transformats en comensals es convertiran aleshores en turistes d'una ciutat que els oferirà una visita guiada pel centre històric amb aturades al Teatre Municipal i als seus principals monuments, on es desenvoluparan accions teatrals relacionades amb la història i les llegendes gironines a càrrec de la companyia professional La Minúscula.

Finalment, com a colofó de la jornada, els assistents podran gaudir d'una breu peça de microteatre a l'Apoditeri dels Banys Àrabs.

Girona Scenic Experience es farà en diferents diumenges de cada mes (22 de febrer, 29 de març, 5 de abril, 7 i 28 de juny, 19 juliol, 16 agost i 6 de setembre), però també es podrà contractar altres dies per a grups a partir de 14 persones.

Les inscripcions es podran fer al web www.gironascenicexperience.com i a través de la secretaria del Centre de formació teatral El Galliner.

El projecte compta amb el suport del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, l'Ajuntament de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès, l'Associació d'Hostaleria de Girona i la Cooperativa Agrícola de Garriguella.