En època nadalenca, és habitual que diferents canals i espais televisius programin especials relacionats amb la solidaritat.

És el cas de Las mañanas de Cuatro, que avui dedica el programa a una causa social, la pobresa infantil. Jesús Cintora presentarà l'espai, que comptarà amb la presència de Sor Lucía Caram i el Padre Ángel, per tal de donar visibilitat a les iniciatives de diferents ONG per sensibilitzar la població sobre aquesta problemàtica social.

L'especial, que comença a les 12.20 h del migdia, recuperarà algunes de les històries més solidàries de l'any i posarà especial atenció en la col·laboració ciutadana.

El programa donarà visibilitat a la campanya solidària "Tots contra la pobresa infantil", que promou la sensibilització de la població espanyola sobre aquest creixent problema social. La monja Sor Lucía Caram és promotora d'aquesta iniciativa juntament amb altres ONG com Missatgers per la Pau o la Fundació Rosa Oriol. D'altres personalitats bolcades en la solidaritat i la col·laboració, com el Padre Ángel, també participaran en l'espai.

Tots plegats recorreran diferents ciutats de la geografia espanyola on es duen a terme accions solidàries i explicaran quines maneres té la societat de sumar i col·laborar en diferents iniciatives. Per tal de posar cara a les diferents problemàtiques, l'espai comptarà amb el testimoni de persones anònimes en situació d'indefensió social que poden gaudir d'una millor Nit de Nadal gràcies a les actuacions de diverses organitzacions.

En l'actualitat, un de cada quatre nens espanyols viu en condicions de pobresa i exclusió social. Això fa que Espanya sigui el segon país de la Unió Europea amb l'índex més gran de pobresa infantil, per darrere de Romania.

Així, el canal de Mediaset vol col·laborar amb la causa i ajudar a millorar la vida de milers de nens espanyols que viuen en condicions de pobresa.