Dos de cada tres espectadores del Gran Circ de Nadal que s'ha celebrat a Girona eren de fora de la ciutat, segons les dades que es van donar a conèixer ahir. Això acompleix un dels principals objectius que s'havia marcat l'Ajuntament de Girona, com era que l'espectacle servís d'atracció turística. Tan satisfet ha quedat tothom que l'Ajuntament es vol plantejar que Girona tingui un circ estable.

Tant els organitzadors del circ com els representants municipals van qualificar ahir d'"èxit" la primera edició del Gran Circ de Nadal de Girona sobre Gel. Consideren que durant quatre dies la ciutat s'ha fet un lloc entre les capitals europees que ofereixen aquest tipus d'espectacles.

La tinenta d'alcalde i regidora d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, i el director de Circus Art Foundation, Genís Matabosch, van valorar ahir els resultats de la primera edició del Gran Circ de Nadal de Girona sobre Gel. Del 25 al 28 de desembre s'han portat a terme un total de vuit representacions al Pavelló Municipal Girona-Fontajau.

Els 17.354 espectadors que han passat durant quatre dies per Fontajau i el 87,54% d'ocupació de l'espectacle avalen l'èxit d'una primera edició que la regidora Marta Madrenas va definir com a "espectacular" i "màgica". "Des de l'Ajuntament volem apostar perquè Girona consolidi un circ estable a la ciutat com a proposta d'oci que pot atraure diferents tipus de públic", va afegir.

Els recursos invertits en l'espectacle -més de 300.000 euros- i la resposta del públic han posicionat el Gran Circ de Nadal de Girona com la "producció catalana més ambiciosa d'aquest final d'any" i han posat Girona al nivell de les capitals europees que fa anys que ofereixen aquest tipus d'espectacles, tal com va subratllar Genís Matabosch: "L'atmosfera que es respirava quan entraves a Fontajau era la mateixa que es respira als grans circs europees". Aproximadament dos terços dels assistents al circ procedien de fora de la ciutat de Girona, un dels objectius que es perseguia des de l'organització del circ per fer que "tothom tingués un nou motiu sòlid per desplaçar-se fins a Girona per Nadal".

Girona ha pogut veure durant quatre dies 27 artistes provinents de 9 països diferents que han portat a la ciutat 18 de les millors atraccions internacionals de circ sobre gel, com la màgia del Duo Kupnov i Magic Kirillov, l'acrobàcia aèria de l'ucraïnesa Kseniia Krut o les contorsions extremes de la nord-americana Jordan McKnight.

Públic de tot Europa

El públic ha estat majoritàriament de les comarques de Girona però també hi ha hagut espectadors de països com Alemanya, França, Holanda o Rússia. "En alguns països està molt arrelat l'espectacle de Nadal per això no ens sorprèn tant que hi fossin", va afirmar ja fa uns dies el director.

L'espectacle, de dues hores, incloïa un total de divuit números amb 27 artistes arribats de nou països, la major parts d'ells de Rússia, bressol del circ sobre gel. Segons va explicar Matabosch, ha resultat un espectacle molt equilibrat entre l'humor dels pallassos xilens Els Caluga, la contorsionista extrema nord-americana Jordan McKnight i els números específics de circ sobre gel com les acrobàcies de la lituana Olga Vayman al hulla hop o els equilibris al trapezi de Miss Kirilova, en un dels números estrella de l'espectacle.

L'enorme producció per tirar endavant l'espectacle ha fet que el pressupost d'aquesta primera edició del Circ de Nadal de Girona s'hagi enfilat fins els 300.000 euros i el 95% del cost l'han assumit els promotors amb l'objectiu de recuperar la inversió amb les entrades i vendes al pavelló.