L'obra Pulmons, del dramaturg britànic Duncan Macmillan i produïda per Sixto Paz Produccions, recala a partir del dia 7 de gener al Teatre Lliure de Montjuïc, després de l'èxit aconseguit al començament de l'any al Teatre de Bescanó i a la Sala Beckett, segons informava ahir el teatre barceloní.

Carlota Olcina i Pau Roca, sota la direcció de Marilia Samper, tornaran a posar-se a la pell d'un home i una dona que a l'escenari discuteixen sobre la possibilitat de tenir un fill, els dos formen part d'una generació "per a la qual la incertesa és una forma de vida". L'obra de Duncan Macmillan dóna veu, a través de dos personatges imperfectes però profundament humans, a aquesta generació.

Un públic ostatge

Duncan Macmillan defensa que Pulmons és la història d'una conversa i Marilia Samper remata que el públic que vagi al teatre es convertirà en "un ostatge de la situació, participant en la intimitat dels personatges, compartint els seus dubtes i angoixes". També és una obra profundament generacional. No només per la quantitat de textos actuals que reprenen i qüestionen el tema de la paternitat, sinó perquè la parella protagonista són el retrat d'una generació, la de la por.

Premi a l'obra més destacada de la CBS i guanyadora de l'Off West End, aquesta versió de Sixto Paz Produccions es podrà veure al Lliure fins al pròxim dia 18 de gener. Es va representar amb gran èxit al teatre de bescanó el passat mes d'abril