El duel de trhillers es presenta dels que fan època. No hi ha lloc per a tots dos en aquesta banda del Mississipi i només un en pot sortir guanyador. "La Isla mínima" d'Alberto Rodríguez amb 17 nominacions i "El Niño" de Daniel Monzón i produïda pel gironí Edmond Roch amb 16, parteixen com a grans favorites als Premis Goya 2015. La batalla pels Goya està servida.

Així ho va donar a conèixer ahir l'Acadèmia del Cinema espanyol en una breu cerimònia a Madrid. "El Niño" optarà al Goya com a millor pel·lícula, millor direcció, millor guió original, millor música original i millor actor de repartiment pel paper d'Eduard Fernández. Fernández competirà amb actors de la talla de José Sacristán per Magical Girl i Karra Elejalde per Ocho Apellidos Vascos.

La també producció catalana 10.000 KM va rebre nominacions a la millor direcció novell i a la d'actor i actriu revelació.

El Niño també parteix com a favorita als Gaudí, amb 15 nominacions, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció i millor guió. El nen d'Edmond Roch és a punt de fer l'estirada, tan a Catalunya com a l'Estat espanyol, per poc que la sort l'acompanyi.

El Niño competirà amb La isla mínima, Loreak, Magical girl i Relatos salvajes en la categoria de millor pel·lícula i el seu director, Daniel Monzón, ho farà amb Alberto Rodríguez per La isla mínima, Carlos Vermut per Magical girl i Damián Szifron per Relatos Salvajes" pel Goya a la millor direcció.

El Niño optarà així mateix al Goya a la millor cançó original, a la millor interpretació femenina de repartiment, al millor actor revelació, a la millor direcció de producció, millor direcció de fotografia, millor muntatge, millor direcció artística, millor disseny de vestuari, millor maquillatge i perruqueria millor so i millors efectes especials.

El director de 10.000 Km, Carlos Marqués-Marcet, competirà pel Goya a la millor direcció novell amb Esteban Roel i Juanfer Andrés per Musarañas, Curro Sánchez Varela per Paco de Lucía: la búsqueda i Beatriz Sanchís per Todos están muertos. L'actor del film de Marqués-Marcet, David Verdaguer, opta al premi a millor actor revelació, i tindrà al davant Jesús Castro per El niño", Israel Elejalde per Magical Girl i Dani Rovira per Ocho apellidos Vascos".

La intèrpret de 10.000 Km, Natalia Tena, també opta al Goya a millor actriu revelació. Les altres nominades a aquesta categoria són Yolanda Ramos per Carmina y amén, Ingrid García-Jonsson per Hermosa Juventud i Nerea Barros per "La isla mínima".

Les actrius Marian Álvarez i Blanca Suárez i l'actor Kike Maillo van ser els encarregats de donar a conèixer els nominats a la 29a edició del Premis Goya en una breu cerimònia de poc més de 20 minuts que es va portar a terme a la seu de l'Acadèmia del Cinema espanyol, a Madrid. Ho van fer acompanyats pel president de la institució, Enrique González Macho, i per la notària, Eva Sanz.

110 pel·lícules presentades

En aquesta edició s'han presentat un total de 110 de pel·lícules, de les quals 64 eren de ficció, 42 documentals i quatre d'animació. També han concorregut 15 cintes iberoamericanes, 117 llargmetratges europeus i 34 curtmetratges.

La tradicional festa de nominats es portarà a terme el pròxim 19 de gener als Teatres Canal de la capital espanyola i el lliurament dels guardons es portarà a terme dissabte 7 de febrer al centre de congressos Príncipe Felip de l'hotel Auditorium. El conductor de la gala serà l'actor i monologuista Dani Rovira i dirigida per Juan Luis Iborra.