El cantant grec Demis Roussos va morir la nit de dissabte passat als 69 anys d'edat a la seva casa a Grècia, ha informat la seva família. La filla del conegut músic, Emily, va confirmar la notícia al diari francès 'Le Figaro'.

El periodista i presentador greco-francès Nikos Aliagas, proper a l'artista desaparegut, ha confirmat a través del seu compte a Twitter que la mort es va produir a Atenes.

"Acabo d'assabentar-me de la mort del meu amic Demis Roussos, la nit de dissabte a diumenge, a Atenes. Profunda tristesa per un gran artista", ha escrit Aliagas.

Segons els mitjans francesos, la família de Roussos va preferir esperar fins avui per donar a conèixer la notícia de manera que aquesta no coincidís amb la històrica jornada electoral viscuda ahir a Grècia, en la qual l'esquerrà Syriza es va fer amb una àmplia majoria.

La cantant grega Nana Mouskouri va reconèixer trobar-se "molt molt emocionada" per la mort de Roussos, de qui va assegurar ser una gran amiga, en declaracions a la televisió francesa BFMTV.

Nascut a Alexandria (Egipte) el 1946 en una família grega de confessió ortodoxa, Artemios Ventouris Roussos va tornar a terres hel·lenes als 12 anys i es va iniciar en el món de la música en els anys seixanta, primer com humil trompetista de bar, després en un conjunt i finalment en solitari, amb gran èxit en la dècada de 1980.

Roussos, que va llaurar gran part de la seva popularitat a França, va formar part de Aphrodite 's Child, com a baixista i cantant en temes com "Rain and Tears", compost per Vangelis.

Després de la dissolució de la banda en 1971, va llançar la seva carrera com a solista, consagrant-se en 1973 amb el disc "Forever and Ever" i convertint-deu anys més tard en una estrella internacional amb uns 60 milions de discos venuts a tot el món.

Roussos, al qual físicament es recordarà per les seves formes amples i la seva barba i cabellera blanca, va col·locar la seva veu suau i melòdica al servei de l'amor, amb cançons com "Quand je t'aime", "Mourir Auprès de són amour" o "Loin des yeux loin du coeur ".

Va publicar prop de trenta àlbums al llarg de la seva carrera, amb cançons en grec, francès, alemany, anglès o espanyol.

L'últim d'ells va arribar a les botigues el 2009, quan el músic tenia 63 anys. Hi havia decidit allunyar-se de la música i dels escenaris i tornar a viure a Grècia.