José Manuel Lara Bosch va comprar ?l'any 2005 la finca de Can Dalmau de Santa Cristina d'Aro, ubicada al paratge de Solius, la qual es va convertir en el seu refugi durant aquests anys. Des d'aleshores, se'l podia veure passejant per la localitat de Santa Cristina, si bé les visites van reduir-se com a conseqüència de la malaltia.

Des de la seva adquisició, el mas Can Dalmau va ser notícia per diferents raons: la primera d'elles per la intenció d'ubicar-hi un pitch and putt, que mai va arribar a veure la llum. També ho fou el 2007 perquè va tancar (amb l'autorització de l'Ajuntament) un camí que passava per la seva propietat i el va desviar per l'exterior, cosa que va comportar que hagués de construir un pont a sobre de la riera de Solius per permetre el pas.

Ja el 2011, Lara va condicionar la reobertura d'una via ferrada que passa per l'interior de la finca al fet que l'Ajuntament assumís la responsabilitat si algun usuari s'hi feia mal. Les dues parts no van arribar a cap acord i, segons comentava ahir l'alcalde Josep Llensa, ara havien reprès les negociacions, cosa que queda a ?l'ai?re després de la seva mort. El batlle ha afegit que havia tractat l'assumpte directament amb Lara.

Can Dalmau també va ser notícia arran de la imputació de l'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, per un presumpte cas d'estafa en l'operació urbanística que va treure de la vall de Solius el polígon industrial. De retruc, apunta el fiscal anticorrupció que la maniobra hauria beneficiat Lara, ja que el polígon s'havia de desenvolupar prop de la seva finca. Nadal ha negat les acusacions.

No només el lligava al Baix Empordà la seva propietat, sinó també el casament de la seva filla Àngela Lara amb Sergi Fernández al monestir de Sant Feliu de Guíxols. Fou el 30 de maig de 2009, i Lara va acompanyar la seva filla fins a l'altar. L'enllaç va portar la jet-set barcelonina i espanyola a la ciutat ganxona, a més d'altres personatges com José María Aznar o Jordi Pujol. El convit, amb mig miler d'assistents, es va celebrar al mas Dalmau.

No només per descans i oci ha estat Lara al Baix i a l'Alt Empordà. El 2003 va ser a Figueres per presentar l'acord perquè l'editorial Planeta edités l'obra literària de Salvador Dalí. El mateix artista el va portar a Púbol al març del 2005 per visitar-hi una exposició, Dalillibres.