Aquest diumenge ens cal col·laborar generosament amb Mans Unides i la seva campanya de cada any per lluitar contra la fam en el món.

Un text del papa Francesc i alguns fets ens poden ajudar a sentir-nos responsables -perquè ho som- de la lluita contra la plaga que més morts i més sofriment, encara avui, provoca en el nostre món.

El Papa escriu: "L'església, guiada per l'Evangeli de la misericòrdia i per l'amor a l'home, escolta el clam per la justícia i vol respondre-hi amb totes les seves forces. En aquest marc es comprèn la petició de Jesús als seus deixebles: "Doneu-los vosaltres de menjar!" (Mc 6,37), cosa que implica tant la cooperació per resoldre les causes estructurals de la pobresa i per promoure el desenvolupament integral dels pobles, com els gestos més simples i quotidians de solidaritat davant les misèries molt concretes que trobem. La paraula "solidaritat" està una mica desgastada i de vegades se la interpreta malament, però és molt més que alguns actes esporàdics de generositat. Suposa crear una nova mentalitat que pensi en termes de comunitat, de prioritat de la vida de tots sobre l'apropiació dels béns per part d'alguns" (Núm. 18 de La Joia de l'Evangeli).

Una característica de Mans Unides és el treball per a projectes concrets en estreta col·laboració amb els equips locals que han demanat i han de rebre l'ajuda. I després de la realització del projecte, l'obligació de donar-ne comptes. Aquests projectes cerquen sempre la realització d'obres que ofereixin mitjans per obtenir recursos, per oferir ensenyament, per atendre sanitàriament, per dignificar la vida de pobles i comunitats... Enguany, els projectes assignats a la nostra Diòcesi: cisternes per recollir aigua a l'illa Tortuga (Haití); escola infantil rural a Kella (Etiòpia); treus aules de secundària i altres sales a Madagascar.

La teva col·laboració econòmica es converteix en mitjans per millorar la vida de persones que no coneixes, però que tenen els mateixos drets que tu i que jo a viure amb dignitat.

La fam és un clam dels pobres de la Terra que segur que arriba a Déu, i si arriba a Déu també arriba a nosaltres per mitjà de l'Església. (Extret del full Parroquial d'aquesta setmana).