El director de cinema català Joan Frank Charansonnet ja es troba rodant al Port de la Selva la seva pel·lícula sobre l'anul·lació de la doctrina Parot a través de la història d'un assassí en sèrie que fa vint anys que és a la presó i surt en llibertat gràcies a l'anul·lació d'aquesta jurisprudència.

La cinta és doble. Aquests dies es roda a l'Empordà Doctrina I, que invita a la reflexió sobre la reinserció social de presos condemnats per delictes de llarga durada a través de l'assassí en sèrie Víctor Ribas.

Doctrina I és un viatge al passat de Ribas que recorre els moments més impactants de la seva vida i expliquen l'arrel del seu problema mental abans d'acabar a la presó.

Doctrina II, en canvi, abordarà la posada en llibertat del ?protagonista arran de l'anul·lació de la doctrina Parot, que aplicava els beneficis penitenciaris sobre cadascuna de les penes a complir en lloc de sobre el temps màxim legal que el reclús podia ser a la presó.

Charansonnet s'ha instal·lat al Port de la Selva per rodar una pel·lícula que passa del cinema negre al costumisme, amb el debat moral sobre aquest cas com a rerefons.

Charansonnet, que també és l'autor del guió, ha explicat que va elegir l'anul·lació de la doctrina Parot perquè està convençut que "la gent que fa cinema ha de tractar temes d'actualitat i que preocupen a la societat".

L'anul·lació de la doctrina Parot, que va ser notícia recentment a la zona on es roda aquests dies per l'assassinat d'una anciana a mans, presumptament, d'un pres que s'havia beneficiat d'aquesta derogació, és l'excusa de Charansonnet per tractar també altres assumptes com "religió, terrorisme i violència de gènere".

El director explica que tenia "molt clar" que volia rodar una pel·lícula d'unes tres hores i que, en dividir-la en dues parts, dóna a l'espectador "la llibertat d'escollir si vol comprar l'entrada doble, que comptarà amb un descans de quinze minuts, o només la de Doctrina III".

Aquest director compagina la seva carrera amb la d'actor, que l'ha portat a interpretar diversos personatges en sèries com Amar en tiempos revueltos, Cuéntame cómo pasó, Hospital Central, Policías o en pel·lícules dirigides per Carlos Saura, Daniel Calparsoro, Carles Torrens o Juan C. Medina.