L'escriptor i periodista Xavier Bosch va guanyar ahir la 35 edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, dotat amb 60.000 euros, per l'obra Algú com tu, la crònica de la reconstrucció d'una història d'amor, va informar l'Editorial Planeta.

El lliurament del premi, previst per al dia 3 de febrer, es va ajornar per la mort de l'editor José Manuel Lara Bosch i pròximament es comunicarà la data d'entrega oficial del guardó, en un acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat.

La novel·la guanyadora narra la relació entre Jean-Pierre Zanardi, galerista de la Rive Gauche, i Paulina Homs, una barcelonina de vida tranquil·la i familiar que un dia arriba a París per al casament d'una cosina.

Entre els dos sorgirà un amor, amb quatre dies d'intensa relació, que els marcarà per sempre i que Gina, la filla de Paulina, descobrirà molts anys més tard, després de la mort de la seva progenitora, a través de les paraules escrites en les cartes de la parella.

Bosch va explicar que la seva és una història sobre "la força perdurable de l'amor", un sentiment que reivindica "sense vergonya" i que creu és el motor que mou el món.

"El lector es trobarà amb una història sobre dues ciutats, dues dones i dos moments diferents, quatre dies de l'any 1981 i una investigació realitzada el 2006, ja que, com no podia ser d'una altra manera, aquí hi ha un misteri sentimental per resoldre", ha afegit l'escriptor.

D'un total de 54 manuscrits, van arribar a la final del premi quatre obres, de les quals el jurat ha acabat elegint la de Bosch.

Nascut a la capital catalana el 1967, l'escriptor és autor de la trilogia de novel·les protagonitzades pel periodista-investigador Dani Santana, Se sabrà tot (Premi Sant Jordi 2009), Homes d'honor (2012) i Eufòria (2014). Va ser director del diari Avui i del programa de TV3 Àgora.