El Museu de Cultures del Món (MCMB) va obrir portes ahir als palaus Nadal i del Marquès de Llió, al carrer de Montcada de Barcelona. El museu vol difondre el patrimoni artístic i cultural de les tradicions d'Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania a partir d'una col·lecció des de la dècada del 1940. Amb l'exposició permanent, institucions i col·leccionistes privats presenten als visitants més de 500 ?obres de la Fundació Folch, del Museu Etnològic de Barcelona, de la Fundació Arqueològica Clos i de la Duran Vall-llosera. També n'hi haurà del Museum of Archaeology & Anthropology de Cambridge.

En l'acte d'inauguració, el president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar que "té sentit" i és "significatiu" que Catalunya i Barcelona acullin un Museu de Cultures del Món perquè "no trobareu gaires nacions amb un barreja com la de la societat catalana". El centre ofereix portes obertes fins al 7 d'abril.

La primera de les exposicions temporals, de cara el mes de maig, és Escriptures. Símbols, paraules, poders. Dirigeix el centre Josep Lluís Alay, que també està al capdavant del Patrimoni Museus i Arxius de l'Ajuntament de Barcelona. Al maig es posarà en marxa el Centre de Recerca i Divulgació, un òrgan d'investigació.