L'empresa Casa del Disfraz, establerta a Ibi (Alacant), ha confeccionat una disfressa de targetes opaques, també denominades "black", de Caja Madrid, que està essent un gran èxit de vendes a tot el país de cara a les properes festes de carnestoltes.

Fonts de l'empresa han explicat que han superat les expectatives de venda d'aquesta disfressa en "més d'un 300 per cent", una dada que esperen que segueixi augmentant en els dies més propers a la celebració.

Segons indiquen, la idea va començar a gestar-se després de conèixer-se l'entramat de les targetes opaques de Caja Madrid, un cas que ja acumula 78 imputats, a més dels expresidents Rodrigo Rato i Miguel Blesa, entre altres.

"L'objectiu és ironitzar sobre tots els temes de corrupció que surten cada dia a televisió i, en concret, sobre el cas de Caja Madrid", van assenyalar des de la botiga.

La disfressa

El cos del vestit simula una targeta opaca, amb el seu color negre característic, amb els dígits i, fins i tot, el càrrec que ocupaven, és a dir, consellers o directius de l'entitat.

A més, l'ós emblema de Caja Madrid està dibuixat en color gris i amb un antifaç i una gorra de lladre. La gorra i l'antifaç també complementen la disfressa com a accessoris per posar-se al cap i a la cara respectivament.

Altres èxits

Entre les disfresses que estan triomfant aquest 2015, els responsables de l'empresa destaquen la cuiner com una dels més venudes, en bona part gràcies a la popularitat del món culinari amb programes televisius com Master Xef Top Xef.

Un altre que està tenint molt d'èxit és el d'Avatar, que representa els personatges creats per James Cameron a la pel·lícula estrenada el 2009. "És clar que el que la gent vol per carnestoltes és cridar l'atenció amb alguna cosa única", van aclarir els mateixos responsables.

Per això, l'aparició de personatges populars com "el petit Nicolás" o el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, copen moltes de les trucades de clients a la recerca d'una disfressa fora del comú o estretament lligada amb l'actualitat.

"En molts casos les podem confeccionar, tot i que les persones en general busquen alguna cosa bona i exclusiva però també econòmica", afegeixen, tot deixant entreveure que en molts casos la gent no està disposada a assumir el cost que tenen aquests vestits.