L'Associació de dramatúrgia de les comarques gironines Platadedrama presenta demà i divendres a les 21 i les 23 h La Casa, la proposta de lectures dramatitzades nocturnes a la Casa de Cultura de Girona.

Els dramaturgs encarregats de traslladar a escena les seves impressions sobre La Casa són Jordi Arbonès, popularment conegut sota el pseudònim de NIF; J.B. Beni, Nene Coca, Tona Puig i Josep Maria Uyà. Tots han titulat les seves peces segons els espais en que s'inspiren: La sala, La porta, Les Escales, El pou i El replà respectivament.

En aquest projecte hi intervenen els actors i actrius gironins Anna Benaiges, Alba Cabrera, Berta Camps, Júlia Canals, Gemma Capella, Xavier Fàbrega, Joffre Huguet, Daniela Monsó i Eva Rigau.

Aquesta és la cinquena producció de la Platadedrama, que anteriorment havia presentat tres edicions de Diàlegs a quatre bandes i l'obra col·lectiva Bellavista, 18 a la sala La Planeta de Girona.

El projecte parteix de la idea de fer les lectures fora de les sales que diàriament acullen l'activitat del centre. Per tant, són espais no convencionals per a les representacions i tampoc és habitual escriure un text pensant específicament en cada espai.

Per aquest motiu, cadascun dels autors ha triat un espai determinat de la Casa de Cultura i ha escrit un text expressament per a aquell lloc, basant-se en allò que li suggereix i aprofitant el mobiliari, els objectes i l'ambient sense modificar-lo. Són textos breus en els quals l'espai físic, carregat d'ombres i de passat, és alhora raó i escenari de l'acció dramàtica.