14 de febrer de 2015
14.02.2015

Miquel Casals estrena a internet el seu curt de carretera "400 km"

El realitzador va decidir emprendre un viatge de la seva Girona natal fins a Saragossa, on els protagonistes lliuraran un paquet de droga

18.02.2015 | 07:19
Discussió a la carretera, en un fotograma del film.

El jove cineasta gironí Miquel Casals estrena a internet el curtmetratge 400 km, rodat a l'estil de les pel·lícules de carretera, però de forma experimental, sense guió i que es desenvolupa, en la seva major part, dins d'un cotxe.
400 km, que s'ha projectat en múltiples festivals internacionals, com el de San Francisco, Colòmbia o Madrid, és "producte del no finançament", ja que a falta de pressupost "cal buscar formes d'innovar", ha declarat Miquel Casals en una entrevista.
"Per rodar una pel·lícula no em fa falta més que una càmera i actors, i per a una de carretera, tan sols cal afegir un cotxe", reflexiona Casals, que va decidir emprendre un viatge real de la seva Girona natal a Saragossa, on els personatges han de fer el lliurament d'un paquet de droga.
Els actors Anna Ferran i Raül Tortosa protagonitzen el curt, tal com ja van fer en el seu anterior film, Fos a negre, premi al Millor Curtmetratge en el Festival de Cinema de Girona el 2012, i també autofinançat, ja que "per ser jove, costa molt més aconseguir pressupost", ha emfatitzat Casals, de 28 anys. Amb l'objectiu d'aconse?guir "la màxima creativitat", el cineasta va proposar un joc d'improvisació amb poques regles: "els actors construïen els seus personatges, i jo, la història", i van acordar no descobrir-se mútuament el que havien planejat.
Ferran i Tortosa havien de "reaccionar al que se'ls proposava", i així es van produir "girs inesperats en la trama", cosa que, segons el director, fa el resultat "més atractiu". L'equip tècnic del film es redueix a nou persones, d'entre les quals destaca el director de fotografia Quim Güell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema