L'enginyer gironí Francesc Bolló ha estat un dels responsables dels efectes especials de "Guardians de la Galàxia", pel·lícula nominada als Oscar en la categoria de "millors efectes visuals", que es lliuraran a Los Angeles el 22 de febrer.

Francesc Bolló va estudiar la carrera d'Enginyeria Tècnica en el Desenvolupament de Softwares a la Universitat de Girona i posteriorment va completar els seus estudis en el món del 3D a l'escola FX Animation de Barcelona.

"Guardians de la Galàxia" té "probabilitats" de portar-se la estatueta, ja que els efectes "han funcionat" i es reflecteix en "uns personatges molt aconseguits", ha assenyalat a Efe Bolló, director tècnic d'efectes en la pel·lícula dels Estudis Marvel.

Els "efectes de nau" del film van ser confiats a Francesc Bolló, que ha generat "les esteles, els propulsors i la calor que emeten" des de la primera fase de "creació i desenvolupament d'eines".

Els efectes visuals han estat imprescindibles per al desenvolupament de la trama d'una pel·lícula "tipus Star Wars, amb batalles aèries, ciutats futuristes, trets i persecucions", ha valorat Bolló.

"Guardians de la galàxia" ha estat la més taquillera de les cinc nominades en aquesta categoria dels Oscar (Capità Amèrica: El soldat d'hivern, Interstellar, X-Men: Dies del futur passat, L'alba del planeta dels simis), encara Bolló admet que "la competència és molt dura", ja que les altres pel·lícules "han agradat molt" i "tècnicament són molt bones".

El departament d'efectes visuals del que Bolló ha format part, juntament amb altres 40 tècnics especialitzats en diferents efectes, com "explosions, fums, caigudes, xocs", ha treballat en el desenvolupament visual de la pel·lícula des de la seu a Londres de la productora Moving Pictures.

A més, s'ha comptat amb un equip de suport a Vancouver, amb el que en els efectes especials han treballat "moltes mans" i "per això ha sortit tan bé", indica Bolló.

Tots aquests tècnics estaran representats a la gala dels Oscar pel supervisor d'efectes visuals de "Guardians de la Galàxia".