La Pegatina, Aspencat, els francesos Babylon Circus o els suecs Hoffmaestro són alguns dels grups que participaran els dies 26 i 27 de juny en la segona edició del festival Clownia, organitzat pels Txarango a Sant Joan de les Abadesses, va informar ahir la banda de música del Ripollès en una roda de premsa.

En els tres escenaris que s'aixecaran durant l'esdeveniment, que combina música, circ i altres arts escèniques, Txarango exercirà d'amfitrió i durà a terme una de les poques actuacions a Catalunya aquest estiu, mentre que La Pegatina presentarà les cançons del seu cinquè disc.

Els francesos Babylon Circus mostraran el seu mestissatge, molt relacionat amb l'imaginari del circ, i els suecs Hoffmaestro oferiran una festiva proposta amb ska, soul, hip hop, reggae i punk.

Els valencians Aspencat completen un cartell en el qual també es troben Gertrudis, que celebraran el seu quinzè aniversari, El Niño de la Hipoteca, Los Ratones i els Zoo. A més, acudiran fins a la població del Ripollès el pallasso Leo Bassi, Catastrofer, Cia Vol de Ment i Cia En Diciembre.

Altres grups seran Cybee, El Son de la Chama, les veus negres de les Sey Sisters, l'Orquestra Diversions, Amparo Sánchez, Zulu 9.30 i Randellaires.

Festival solidari

També Clownia tornarà a invitar una associació o col·lectiu solidari que treballa per a una població oprimida.

En aquesta ocasió, Pallassos en Rebel·lia agafa el relleu de Pallassos Sense Fronteres i rebran un percentatge dels beneficis de la moneda del festival, el Clown.

Clownia vol ser durant dos dies una ciutat que engloba l'imaginari de Txarango, "un lloc efímer en què tot és possible, on la música, l'art, la diversió i la reflexió van del braç en un espai tan especial com és Sant Joan de les Abadesses".

L'any passat van assistir als diferents concerts i actes organitzats unes 5.000 persones.

Els abonaments per als dos dies de festival, més la zona d'acampada de Clownia, ja es poden adquirir a la pàgina www.clowniafestival.cat al preu de 37 euros, segons es va anunciar ahir.