El periodista Alfons Petit ha resultat seleccionat entre els finalistes pel jurat dels premis Carles Rahola de la comunicació local de Girona en l'apartat de premsa, que ja va guanyar l'any 2012, per un conjunt de tres reportatges publicats al Dominical del Diari de Girona, suplement del qual és responsable.

Els reportatges L'Erasmus dels savis gironins, Les vacances agredolces de Suárez a Begur i Les dues vides de Ramona Albareda, d'Alfons Petit, competiran en la mateixa categoria amb Radiografia a la seguretat, de Tura Soler, publicat a la Revista de Girona, i amb la sèrie The secret life of Figueres, de Josep Maria Dacosta i Joan Manuel Soldevilla, apareguda al Setmanari de l'Alt Empordà.

El nom dels guanyadors es farà públic el 26 de febrer, dia del lliurament dels guardons a l'Auditori de la Devesa.

En la categoria de millor projecte sobre comunicació periodística són finalistes Samuel Colomer i Mercè Sibina, per Temporada alta: l'èxit efímer, i Joan Castro i Jordi Ribot, per #Tossudament "Converses sobre el procés".

El millor treball informatiu o divulgatiu de ràdio se'l disputaran Martí Masó i Josep Juscafresa (Ràdio Banyoles), Màxim Castillo (Ràdio Girona-SER) i Hugo Garcia i Marga Faixó (Ràdio Cap de Creus).

El millor treball en televisió té tres finalistes: Miquel Peralta (La 2 de TVE), Jordi Martí, Albert Brosa, Manel Rius i Àlex Martí (Xarxa de Televisions de Girona) i Vicenç Asensio (treball difós a TV3).

Competeixen per la millor fotografia: Pere Duran, Jordi Ribot i Carles Palacio.

La millor informació digital esdirimirà entre: Marc Serna i Edu Bayer, l'equip format per Björn Göttlicher, David Aparicio, Pol Vancells i Helene Kofler, o Josep Maria Frigola Serra i Josep Maria Frigola Sèculi. El premi de la comunicació institucional ha quedat desert.