21 de febrer de 2015
21.02.2015

Fabriquen al Japó el microscopi més potent

L'aparell és capaç d'oferir una resolució de fins a 43 picòmetres

23.02.2015 | 07:03
Imatge facilitada per l´empresa tecnològica del revolucionari aparell.

El fabricant tecnològic nipó Hitachi ha desenvolupat el microscopi amb més resolució del món, basat en la transmissió d'electrons i capaç de realitzar observacions a nivell atòmic.
El microscopi electrònic de transmissió (MET) va ser completat aquesta setmana després d'iniciar el seu desenvolupament el 2010 i és capaç d'oferir una resolució de 43 picòmetres (unitat que equival a la bilionèsima part d'un metre), és a dir, menys de la meitat del radi de la majoria dels àtoms.
L'aparell, que ocupa una habitació sencera, arriba a aquesta resolució rècord gràcies a una gran concentració del seu feix d'electrons a través de cables i circuits especialment dissenyats per a aquesta tasca, segons va assenyalar un portaveu de Hitachi.
Altres innovacions destacades són l'ús de materials d'amortiment acústic a la base del microscopi per reduir l'impacte negatiu de les vibracions, així com la instal·lació de barreres magnètiques al voltant de l'aparell.
D'aquesta manera, s'ha aconseguit reduir l'efecte de "factors externs" que causen aberracions en les lents, perjudiquen la seva resolució i suposen la principal limitació d'aquest tipus de microscopis, va explicar la companyia.
El nou dispositiu permetrà l'observació òptica de les posicions dels àtoms, el que segons Hitachi podria contribuir en el desenvolupament de nous materials amb diverses aplicacions.
Els microscopis d'electrons van ser inventats en la dècada del 1930 pel físic alemany Ernst Ruska.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema