Un grup d'arqueòlegs ale?manys va localitzar dues estàtues de la deessa grega de la guerra i de la destrucció Sekhmet durant les excavacions arqueològiques a la ciutat monumental de Luxor, al sud d'Egipte, segons va informar ahir el Ministeri egipci d'Antiguitats. Les dues estàtues, de granit negre, van ser descobertes per l'equip alemany d'arqueòlegs que estava realitzant excavacions al temple funerari del rei Amenhotep III (1372-1410 aC), que està ubicat a la riba occidental del riu Nil, a Luxor, -a 700 quilòmetres al sud del Caire-, segons va assenyalar el Ministeri en un comunicat.

La primera estàtua, amb una alçada 174 centímetres i la part inferior de la qual es troba encara enterrada en el lloc del descobriment, representa la deessa Sekhmet asseguda sobre un tron. Per la seva banda, la segona estàtua, amb forma de cap de lleó, és de 45 centímetres d'alçada.

Segons el comunicat, el lloc del descobriment va ser colpejat per un fort terratrèmol l'any 1.200 aC, uns 150 anys després de la construcció del temple, però els constructors van tornar a utilitzar les pedres de l'edifici per aixecar diversos temples en el mateix lloc.