El xef malagueny Dani García cuinarà amb nou col·legues que ostenten estrelles Michelin per "reviure" la cuina del desaparegut restaurant El Bulli en una sessió que obrirà les jornades gastronòmiques "A cuatro manos", que se celebraran al seu restaurant de Marbella del 7 al 10 de març.

El Bulli de Roses va ser un dels restaurants més revolucionaris i amb més influència en el món culinari gràcies a la creativitat de Ferran Adrià i el seu equip, cosa que volen reconèixer nou cuiners els establiments dels quals sumen 22 estrelles. En l'homenatge al reconegut xef català i al seu restaurant, es recrearan plats d'El Bulli amb la visió personal de Grant Achatz, Quique Dacosta (Quique Dacosta Restaurant), el gironí Joan Roca (El Celler de Can Roca), Juan Mari Arzak (Arzak), Ángel León (Aponiente), Albert Adrià (Tickets i Pakta), Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurante) i Nandu Jubany (Can Jubany), amb García, que sumen un total de 22 estrelles.

Amb aquesta iniciativa, el xef malagueny pretén oferir un "reconeixement" a Ferran Adrià, "una de les principals figures que han marcat la cuina de García", segons ha explicat el seu responsable de premsa en un comunicat.

Els exclusius sopars, reservats a 60 persones per nit, també permetran degustar plats dels "triestrellats" Pascal Barbot (L'Astrance, París), Grant Achatz (Alinea, Chicago) i Thomas Bühner (La Vie, Osnabrück, Alemanya), segons va informar ahir l'organització mitjançant una nota de premsa. El 8 de març Dani García cuinarà amb Pascal Barbot, mentre que un dia més tard ho farà amb Grant Atchatz i tancarà les jornades amb Thomas Bühner.