La primera de les dues jornades de vaga convocades pel Sindicat d'Estudiants (ES) a la universitat espanyola contra de reducció dels graus, que podran ser de tres anys més dos de màster (3+2), va tenir ahir escassa incidència als centres públics catalans i nul·la als de titularitat privada. Segons va informar la Secretaria d'Universitats i Investigació, d'acord amb dades facilitades per les universitats públiques catalanes, "les accions de mobilització dels estudiants per a la convocatòria no han afectat l'activitat acadèmica".

Únicament, a la Universitat de Barcelona (UB) un grup d'estudiants es va tancar al rectorat, on van penjar pancartes reivindicatives i on es quedaran fins avui, quan s'ha convocat a Barcelona i a Girona una manifestació a les dotze del migdia.

Tot i que la vaga estava convocada per ahir i avui als instituts i universitats de tot Espanya, els sindicats de Catalunya únicament van fer una crida a participar en la jornada de vaga d'avui, a la qual també se sumaran alguns col·lectius de professors universitaris.