Uns 30.000 universitaris i alumnes de Secundària, segons els sindicats estudiantils, i uns 6.000, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir pel centre de Barcelona i van buidar les aules de forma desigual, en protesta per la normativa que redueix la durada dels graus a tres anys. La protesta, que va ser convocada pels sindicats d'estudiants SEPC, SE i AJEC amb el suport dels sindicats generalistes i grups de professors, va comptar també amb la participació de nombrosos estudiants de Secundària. La manifestació, que va començar al migdia a la plaça d'Universitat, es va dividir en arribar a la confluència de la plaça de Catalunya, on una part dels joves, bàsicament membres del SEPC i AJEC, va optar per anar cap a passeig de Gràcia i, la resta, del Sindicat d'Estudiants, va continuar el recorregut previst cap a la plaça de Sant Jaume.

La primera marxa va finalitzar de nou a la plaça d'Universitat, on un grup considerable d'estudiants va ocupar altra vegada el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), de la mateixa manera que ja van fer dimarts. "Universitat pública i de qualitat" i "no a la privatització" (de la universitat) van cridar els estudiants al rectorat de la UB, on també es va reclamar la fi de les retallades en ensenyament i que s'acabi amb la presència d'empreses i bancs a la universitat.

L'incident més rellevant de la marxa es va produir davant la seu de la Borsa de Barcelona, situada al passeig de Gràcia, on alguns manifestants van llençar ous i pintura de diversos colors a la façana de l'edifici. També a la Universitat Autònoma de Barcelona, un grup d'estudiants va intentar tallar l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat al campus durant uns 10 minuts, mentre que a l'avinguda Diagonal es van produir talls de trànsit en direcció al centre de la ciutat.

D'altra banda, a Lleida s'hi van manifestar mig miler d'estudiants mentre que a Tarragona ho van fer més de 300 alumnes.