Fins i tot el conductor de la gala, el periodista Màxim Castillo, es va veure sorprès quan el seu treball a Ràdio Girona es va endur el premi. La 6a edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola va premiar Pere Duran per les fotos de Jordi Pujol a Queralbs, poc després de confessar el frau fiscal.

També es va reconèixer el recull de reportatges publicats a Setmanari de l'Alt Empordà: The Secret Life of Figueres, el documental La Jonquera: 20 anys sense frontera (Visual13) i el projecte de Mercè Sibina i Samuel Colomer titulat Temporada Alta: l'èxit de l'efímer.

Els guardons estan organitzats per la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes, que enguany han optat per canviar la fórmula i no han donat a conèixer els premiats fins al mateix moment de la gala, celebrada anit a l'Auditori de Girona.

El primer premi de la nit, a la millor informació digital, dotat amb 1.000 euros, va ser per a Marc Serena i Edu Bayer, per www.microcatalunya.cat. El jurat va pronunciar-se unànimement a favor d'aquest projecte perquè reivindica "la presència dels pobles petits de Catalunya amb un format jove".

Els finalistes en aquesta categoria han estat Björn Göttlicher, David Aparicio, Pol Vancells i Helene Kofler, per www.puntdefocus.com, i Josep Maria Frigola Serra i Josep Maria Frigola Sèculi, per www.ventdelnord.tv.

El premi al millor projecte sobre comunicació periodística, dotat amb 2.000 euros, ha estat per a Samuel Colomer i Mercè Sibina, per Temporada Alta: l'èxit de l'efímer, que s'ha de convertir en un documental sobre el festival de teatre de la tardor a Girona. El jurat va valorar "la qualitat dels materials" i "la possibilitat que té el projecte de mostrar al món la potencialitat del festival a escala social, econòmica i cultural".

El finalista és #Tossudament, Converses sobre el procés, de Joan Castro i Jordi Ribot (Iconna Comunicació).

El lliurament del premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio va ser un moment curiós de l'acte, ja que el guanyador va ser precisament el conductor de la gala, el periodista Màxim Castillo. El jurat va valorar per unanimitat que La carpeta de la SER-Ràdio Girona mereix el premi per "la concreció, la informació, l'agilitat i el dinamisme de les històries culturals que explica". El premi està dotat amb 1.000 euros.

Els altres finalistes han estat Martí Masó i Josep Juscafresa, pel programa dedicat als esports minoritaris Sense pilotes, de Ràdio Banyoles, i Hugo Garcia i Marga Faixó, pel reportatge Bulli Foundation, sí o no?, de Ràdio Cap de Creus.

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, dotat amb 1.000 euros, ha estat per a Vicenç Asensio, director i guionista de La Jonquera: 20 anys sense frontera, produït per Visual 13 i emès al Sense ficció de TV3. El jurat en va destacar la manera com aborda alhora la singularitat i la complexitat de la realitat del dia a dia de la Jonquera amb un format àgil, dinàmic i modern.

Els altres treballs finalistes en aquesta categoria han estat el reportatge RCR Arquitectes, des d'Olot a tot el món, emès al programa Tinc una idea de La2 de TVE, dirigit per Miquel Peralta; i l'informatiu Al dia, comarques de Girona, de la Xarxa Televisions de Girona, que s'emet simultàniament a TV Ripollès, Olot TV, TV Costa Brava i TV Girona, amb Jordi Martí, Albert Brosa, Manel Rius i Àlex Martí com a responsables.

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita, dotat amb 1.000 euros, ha estat per a Josep M. Dacosta i Joan Manel Soldevilla, pel recull de reportatges The Secret Life of Figueres, publicat al Setmanari de l'Alt Empordà, del grup editorial Prensa Ibérica. El jurat va destacar la seva "originalitat i creativitat, i la presentació gràfica i fotogràfica", alhora que va valorar el periodisme de proximitat amb valor literari que "fa descobrir aspectes inèdits i fa estimar la ciutat de Figueres".

Els altres finalistes d'aquesta categoria han estat Alfons Petit, per un recull de tres reportatges (L'Erasmus dels savis gironins, Les vacances agredolces de Suárez a Begur i Les dues vides de Ramona Albareda) que s'han pogut llegir al Dominical del Diari de Girona, i Tura Soler, per Radiografia a la seguretat, publicat a la Revista de Girona.

El jurat també va voler fer una menció especial al número 5 de la revista El procés, dirigida i coordinada per Joaquim Armengol, pel "treball rigorós, la qualitat artística i l'ambició cultural d'aquesta publicació".

El darrer premi de la nit va ser per a la millor fotografia publicada, dotat amb 1.000 euros, i va guanyar Pere Duran per la sèrie de fotografies Pujol, caçat, publicada a El País. El jurat en va valorar "la perseverança, la qualitat fotogràfica, i l'actualitat del personatge".

Els finalistes de la categoria són Jordi Ribot, per la fotografia Inundació a les vies del tren, publicada a El Punt Avui, i Carles Palacio, per la fotografia Festes de Sant Narcís, publicada a Nació Digital i a Girona.Info.

El premi a la millor iniciativa de comunicació institucional va quedar desert.