El món de la cultura ha dit l'últim adéu aquest diumenge al migdia a l'actriu i directora teatral Rosa Novell, que va morir divendres als 61 anys. En la cerimònia de comiat d'aquest migdia al tanatori de Sant Gervasi, amics i companys de professió han volgut acomiadar-se'n al costat de la família. Mingo Ràfols, Àlex Casanovas, Míriam Iscla, Jordi Boixaderas, Josep Maria Pou, Carme Elies, Lluís Homar i Agnès Busquets són alguns que hi eren, així com també el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias;. Entre d'altres reconeixements, Novell va rebre la Creu de Sant Jordi el 2007 i el Premi Nacional d'interpretació l'any 1988.

L'actor Àlex Casanovas ha qualificat de "gran putada" la mort de Novell. N'ha recordat "els cops de geni i de caràcter i al mateix temps la generositat a l'escenari i l'amor per la professió". "Era una dona que ens ha donat exemple de força i coratge, va lluitar per tirar endavant i no es va quedar arraconada" quan va saber que tenia un càncer. Pujar als escenaris amb 'L'última trobada", ha recordat Casanovas, va ser potser el motor que necessitava per seguir lluitant.

Així també ho veu Jordi Banacolocha, que dubta que Novell hagués pogut seguir sense els escenaris. "Era un animal teatral, era la seva vida, sempre, es transformava, era admirable", deia Banacolocha visiblement emocionat.

També n'han recordat el seu bagatge el conseller de Cultura Ferran Mascarell i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. "Era una del es grans, amb una personalitat molt extraordinària i de grans conviccions" i se n'ha anat "abans d'hora", deia Mascarell. També ho creia així Trias que ha parlat del "buit" que deixen les persones que moren de forma "prematura". EN el cas de Novell era "un referent al món del teatre i de la direcció del teatre". Sents com pot ser que el món sigui tant injust, i gent tan bona", ha dit Trias.