Els quatre integrants dels Amics de les Arts són pares i des de fa temps pensaven en dissenyar el festival al qual els agradaria portar-hi els fills. Amb aquesta idea neix el Festivalot, que el 6 i 7 de juny durà a Girona més de 20 concerts i tallers pensats per gaudir la música en família. Destaca l'estrena del nou treball dels Catarres, una actuació per a públic familiar de Joan Dausà i també dos passis dels Amics de les Arts. Altres espectacles infantils que fa temps que giren amb èxit són 'Nora i el Jazz' i 'Bitles per a nadons'. Per comprar una entrada els assistents ja compten amb una polsera que els dóna avantatges com descomptes amb Renfe, a hotels i accés a zones de descans i lactància.

Els Amics de les Arts ja van anunciar que creaven aquest festival a finals d'any i aquest dimarts n'han donat a conèixer la programació. Tots quatre són pares i tenen estrets lligams amb Girona (dos d'ells hi viuen i un tercer és de Banyoles) i consideren que té la mida i les possibilitats ideals per muntar un festival d'aquestes característiques.

El grup va endinsar-se en el projecte perquè, per una banda, molts seguidors els deien que eren els seus fills qui els havien fet conèixer les seves cançons i també perquè volien dissenyar el festival al qual els agradaria portar els seus fills. A més, el Festivalot també neix amb la vocació de donar una opció a aquells pares que volen seguir gaudint de la música en directe (de tots els estils) i que ho volen fer de la mà dels seus fills.

El cap de setmana del 6 i 7 de juny s'han programat una vintena de concerts i tallers dividits en tres espais diferents. Tots els concerts són de durada inferior a l'habitual per adaptar-se al públic infantil i s'ha fixat el preu de tots els espectacles de pagament en eles 9,90 euros.

El Teatre Municipal acollirà els espectacles més de caire pop i rock. Entre d'altres, els Catarres hi estrenaran el nou àlbum i també hi serà Joan Dausà, que ha dissenyat un espectacle a mida per al Festivalot amb la col·laboració del Cor infantil Geriona. Per aquest escenari també hi passaran els mateixos Amics de les Arts (que faran dos passi el diumenge al matí) i dos espectacles de Guillamino i Esperit.

L'Auditori de la Mercè s'ha reservat per als estils de clàssica i jazz. Aquest espai acollirà propostes que fa temps que giren amb èxit com 'Nora i el Jazz' o 'Bitels per a nadons'. El festival va obrir una convocatòria per rebre propostes d'espectacles que volguessin participar del Festivalot i han rebut una trentena de propostes. Una d'elles és 'Com sona Armstrong?' que s'estrenarà al festival. Els alumnes de grau superior del Conservatori també tindran el seu propi espectacle: 'El carnaval dels animals'.

El festival també té una part d'espectacles gratuïts que acollirà un escenari muntat a la plaça Independència. Allà hi actuaran La Tresca i la Verdesca, Ambäukatunàvia, el mític Jordi Tonietti, Dj Eumes, Cybee, Lali Rondalla, Landry el rumbero i Little Swing, de País de cotó + Hop's Trio.

Avantatges per qui compri entrades

El festival ha treballat per teixir complicitats tant amb el Conservatori com amb d'altres escoles de música de la ciutat i són diversos els projectes d'alumnes que es podran veure durant el festival. També han tancat acords comercials per oferir avantatges als espectadors.

Per comprar només una entrada ja es disposa d'una polsera que, entre d'altres, permet descomptes del 30% en bitllets de Renfe, descomptes en alguns hotels de la ciutat, accés a menús a preu tancat per als petits en restaurants de la capital i accés a zones de descans i lactància. Aquesta polsera també dóna accés al que han anomenat 'concerts plus', que són gratuïts per aquells espectadors que llueixin la polsera.

El preu de les entrades s'ha fixat en 9,90 euros per a tots els espectacles de pagament. El festival, però, ofereix descomptes per la compra de més d'una entrada. Uns descomptes que, a més entrades comprades, es van incrementant.

El festival també té una vessant solidària, ja que editarà un CD recopilatori dels grups que actuaran al Festivalot i el que es recapti amb la venda es destinarà a la Fundació Albert Bosch d'Olot (que fomenta la investigació mèdica de malalties infantils) amb qui els Amics de les Arts ja han col·laborat anteriorment. A més, portaran amb autobús fins a Girona nens que estan ingressats a la Vall d'Hebron perquè puguin gaudir dels concerts.

El Festivalot compta amb el suport de la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat que és una proposta "amb personalitat" i feta amb "rigor i qualitat". A més, ha remarcat que el cartell és "excepcional" i dóna l'opció a pares que volen seguir gaudint de la música d'anar-hi amb els fills. "La gent ho agrairà, descobrirem que més enllà de la paternitat hi ha vida musical intel·ligent", ha declarat.