Com va succeir l'any passat amb Els Catarres (cinc premis), enguany els Premis Enderrock de votació popular han reconegut de forma unànime el grup del Ripollès Txarango amb quatre guardons de pes: millor disc de pop-rock (Som riu), millor artista, millor directe i millor lletra de cançó (Compta amb mi).

Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Sílvia Pérez i Raül Fernandez, Cesk Freixas, Bonobos, Oques Grasses i Love of Lesbian, Toni Xuclà i Lo Gitano Blanc (folk), Joan Chamorro (jazz), Carles Cases i Orquestra del Montsalvat (clàssica) i Àngel Llàcer- Manu Guix (infantil), han estat els altres artistes premiats pel públic. La gala d'entrega dels guardons se celebrarà al Teatre Municipal de Girona el 26 de març, com es va recordar ahir en la roda de premsa a l'antiga Fàbrica Damm de Barcelona.

A més de la votació popular, Txarango també ha triomfat entre la crítica, que li ha atorgat el premi a millor artista de l'any, coincidint amb el criteri de la votació popular, en total 5 Premis Enderrock 2015.

Ja no ens passa d'Els Amics de les Arts ha estat elegida millor cançó de pop-rock, d'un grup que també ha guanyat el premi a la millor portada per Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure, en total 2 Premis Enderrock 2015. Sexy d'Oques Grasses, ha obtingut el premi el millor videoclip i Protesta, de Cesk Freixas, el millor DVD, completen la categoria.

Els guanyador del guardó al millor artista en llengua no catalana és Love of Lesbian i el grup revelació Bonobos. Pel que fa a les sales de concerts, la votació popular ha considerat que La Mirona de Salt és la millor.

En cançó d'autor els vots populars han anat a Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernandez Miró pel disc Granada i a Joan Dausà pel tema On seràs demà?. En el capítol de folk, Toni Xuclà ha estat guardonat amb el millor disc per Una terra sens mapa i Lo Gitano Blanc amb la millor cançó per La rumba ebrenca.

Pel que fa al jazz, Joan Chamorro ha estat doblement guardonat amb el disc La màgia de la veu i millor nova proposta per Presenta Rita Payès.

En l'apartat de clàssica, el millor disc ha sigut per Araguaia, de Carles Cases, i millor nova ?proposta per l'Orquestra del Montsalvat. Finalment, el disc El Petit Príncep d'Àngel Llàcer i Manu Guix ha estat guardonat en el nou apartat infantil / públic familiar.

Els premis de la crítica, que també es lliuraran a la gala ?Enderrock a Girona, ja es van fer públics l'1 de gener i van recaure en Txarango (millor artista), el disc El poder del voler de Sènior i el Cor Brutal (millor disc de l'any), On és la màgia? de La iaia (millor disc de pop-rock), Allau d'estrelles solitàries de Xavier Baró (millor disc de folk), Zoo amb el debut Tempestes vénen del sud (grup revelació), Vertebrats de David Mengual Free Spirits Big Band (millor disc de jazz), i Mompou Songs de Roger Padullés (millor disc de clàssica).