08 de març de 2015
08.03.2015
Diari de Girona

Celebren el 50è aniversari de la primera missa en un idioma que no fos el llatí

08.03.2015 | 00:00
Celebren el 50è aniversari de la primera missa en un idioma que no fos el llatí

El papa Francesc va celebrar ahir el cinquantè aniversari de la celebració de la primera missa que no va ser pronunciada en llatí i que va ser oficiada pel beat Pau VI el 1965 a la parròquia d'Ognissanti (Tots Sants) de Roma. Precisament és en aquesta mateixa parròquia on Jorge Bergoglio va dirigir als assistents un discurs en defensa de la litúrgia com "la primera i indispensable font a la qual els fidels poden extreure el veritable esperit cristià".
"El deixeble de Jesús no va a l'església només per complir un precepte, per sentir-se bé amb Déu a qui no s'ha de molestar massa. Va a l'església per trobar-se amb el Senyor i en la seva gràcia", va afirmar el pontífex argentí davant els fidels catòlics que es van acostar a escoltar-lo.
Bergoglio va insistir que la litúrgia no és només "una doctrina de comprendre o un ritu a completar" sinó "una font de vida i de llum per al camí de fe" i per això, va subratllar, no es pot "reemplaçar amb compliments religiosos allò que se li deu al proisme". "El culte i les celebracions litúrgiques són un àmbit privilegiat per escoltar la veu del Senyor, que guia en el camí de la justícia", va afirmar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona