L'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva ha posat en marxa un nou servei que permet consultar a través d'Internet un total de gairebé 800 plànols elaborats entre els anys 1860 i 1935.

A l'espai web de l'Arxiu Municipal, www.cassa.cat/arxiu, es poden consultar els plànols dels projectes d'obres que es conserven a l'Arxiu Municipal de Cassà des de l'any 1860 fins a l'any 1935, segona ha explicar a través d'un comunicat l'arxivera, Dolors Grau.

"Són gairebé 800 projectes d'obres que es varen presentar a l'Ajuntament de Cassà en aquells anys, alguns dels quals com els magnífics plànols d'un escorxador, l'any 1908, no es varen arribar a executar mai", comenta la responsable de l'arxiu.

La consulta es pot fer opcionalment per l'adreça, pel nom de l'arquitecte o del mestre d'obres, per nom del sol·licitant, per any o segons la tipologia de l'obra que es busca.

Aquest servei té com a base el treball final de carrera que va fer l'any 1999 l'actual arquitecte cassanenc Jordi Carreras i Güell, titulat Cassà de la Selva 1860-1935. Urbanisme, arquitectura i construcció, i que es va difondre també en la publicació de l'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva Plecs, concretament en el núm. 2, titulat Carrers, cases i places i publicat l'any 1999.