Un total de disset projectes han estat seleccionats pel jurat entre les 61 obres presentades als Premis d'arquitectura de les comarques gironines, que un any més, i ja superen la mitja dotzena des que va començar la crisi, s'han quedat sense blocs de pisos a valorar, perquè no se'n construeixen. Però sí hi ha una novetat: algunes vivendes unifamiliars. Aquest fet indica que hi ha una represa de la construcció de xalets.

El jurat dels premis de la demarcació gironina del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya ha seleccionat obres públiques emblemàtiques com la nova biblioteca Carles Rahola de Girona (Mario Corea, Lluís Moran i Sebastià Guerrico) o l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa (Ramon Sanabria i Francesc Sandalinas).

També ha seleccionat obres de reforma i rehabilitació, com és habitual aquests anys post-crisi, com la reforma del conjunt de Sant Martí de Solamal, a la Vall de Bianya (Arcadi Pla i Núria Pla), o la rehabilitació d'un habitatge unifamiliar i local comercial a Blanes (Marta Galí, Alba Flaqué, Roser Barba i Xavier Botet).

La novetat aquest any és la presència de vivendes unifamiliar d'obra nova, com la Casa Girasol de Port de la Selva (Eduardo Caraval), el projecte Sales a Través, d'Olot (Eduard Callís i Guillem Moliner), una casa a Cruïlles (Mercè Majoral, Sara Bonet i Andrea Tissino), la Casa Bastida, a Begur (Elisabeth Capdeferro i Ramon Bosch) i la reconstrucció i ampliació de la masia Can Calau, a Begudà (Montserrat Nogués).

En l'apartat de Paisatge i Urbanisme s'ha seleccionat l'adequació del pont gran de la Font Picant de Madremanya (Lluís Pujol) i una ordenació de pati d'illa a Olot (Joel Padrosa).

En Espais Efímers com sempre destaquen els muntatges de Temps de Flors de Girona, com L'Àgora, que es va veure a les escales de la Catedral (Batkuyak, Callís, Cros, A. Foraste, G. Forasté, López, Palma i Rodríguez. També hi ha un muntatge dels arquitectes Clara Riera, Pere Fina i Albert Bosch; Arrels, a la Casa Motjer de Girona (Escola d'Art Superior de Disseny d'Olot); Rideau Lumière, a l'Hospici d'Olot (Col·lectiu La Quimera), i Flors de Llum, de Sant Joan en Flor (M. Subiràs i J. Padrosa).