El festival In-Somni arriba a la 12ena edició i fa una aposta clara per l'especialització a l'entorn del rock independent internacional. Per això, els caps de cartells són grups de referència d'aquest estil, com els britànics The Godfathers -amb 30 anys dalt els escenaris i deu discos al mercat- o els americans Luna. El festival s'escurça i es concentren els concerts en tres dies (30 d'abril i 1 i 2 de maig) a l'escenari de la Copa, que es millora amb una grada i un terra de fusta. També passaran pel festival grups de casa com The Basement, The Booty Hunters o The Excitements. L'In-Somni aposta per centrar esforços a Girona, tot i que anteriorment havia fet concerts a Lleida, Tarragona o Barcelona.

De festival de música itinerant de Catalunya a festival internacional de música independent de Girona. Aquest és el canvi de plantejament que el festival In-Somni presenta aquesta 12ena edició. La voluntat és centrar esforços a Girona -només mantindran alguna actuació a Barcelona- i focalitzar-se en el rock independent, sobretot portant a Girona bandes internacionals que no s'acostumen a programar a Catalunya.

Aquest any el festival es concentra en tres dies i tots els concerts són de pagament (l'any passat hi va haver una nit gratuïta). L'In-Somni es farà els dies 30 d'abril, 1 i 2 de maig i l'escenari es muntarà, com en els darrers anys, a l'espai de la Copa. El director, Jaume Massaguer, ha explicat que introduiran unes millores per afavorir el confort dels espectadors. Es muntarà una grada perquè qui vulgui pugui asseure's per veure els concerts -cada nit hi ha més de 5 hores de música en directe- i també s'instal·larà un terra de fusta per evitar humitats i filtracions.

L'aposta pel rock independent

Els caps de cartell d'aquesta edició són els britànics The Godfathers, amb 30 anys dalts dels escenaris i deu discs a les esquenes. També destaquen els americans Luna, que el 2004 van actuar a Quart i van emplenar. El festival també deixa espai per als grups de casa i, per això, passaran per l'escenari de la Copa bandes com The Excitements (rytman and blues), The Basement (soul-funk), The Booty Hunters (rock-bluegrass), Elisma (rock), Rooms (indie-pop) i d'altres grups gironins com The Holy Sinners, The Double Shame o Cala Vento. Completen el cartell els bascos Porco Bravo (rock "animal"), els càntabres Ángel Stanich Band (rock folk lisèrgic) i els alemanys The Sonic Beat Explosion (indie-rock).

El director de la cita ha destacat que la línia programàtica que seguiran d'ara endavant s'allunya de l'eclecticisme per fer una aposta per la música no comercial i, més concretament, el rock independent.

Tots els concerts per 25 euros

El festival ofereix l'opció de comprar un abonament per als tres dies a un preu de 25 euros. "Posem a l'abast de tothom música de qualitat a preu populars, Girona necessita aquest tipus de festival perquè Girona també és ciutat de rock", ha defensat l'alcalde, Carles Puigdemont, que celebra l'especialització de la cita i l'aposta d'unificar esforços a la ciutat.

El festival posa 1.500 entrades a la venta i té un pressupost de 66.000 euros. El festival ha tancat un acord amb l'Associació d'Hostaleria Girona-Radial i regalaran una entrada a aquells visitants que passin el pont del Primer de Maig a la ciutat.