Dos valencians s'han capbussat en un viatge aquàtic per les illes Salomó, les Maldives, el mar Roig i enclavaments de les illes Canàries per bussejar entre taurons, cocodrils, barracudes i una variada mostra de coralls per filmar la primera pel·lícula documental submarina realitzada a Espanya. La immersió per aquestes clares i exòtiques aigües ha permès el rodatge del llargmetratge documental per a cinema Arrecifes. Oasis de vida, que s'estrenarà al maig i navega entre aigües càlides, temperades i fredes per explicar al públic l'important paper que tenen els esculls de corall.

El film porta la signatura de José Manuel Herrero i Sebastián Herrandis, tots dos responsables de la productora Bluescreen, que s'ha encarregat de filmar les seqüències subaquàtiques de Lo imposible, El Niño i de l'oscaritzada Mar adentro. Herrero explica que "els esculls de corall són els generadors de la vida dels oceans" i, per això, han volgut mostrar com es formen i a quins perills tant humans com naturals han de fer front.

Amb tan sols 460.000 euros de pressupost, xifra molt allunyada dels 50 milions d'euros que el director francès Jacques Perrin va emprar per al documental Oceans, el resultat ha estat una cinta de 86 minuts, amb més de mil plans, rodada en onze localitzacions durant un any i mig i amb més de 400 hores de material filmat.

Herrero i Herrandis s'han submergit en els tres oceans per gravar corals, peixos fulla, peixos pipa, serps marines i llimacs de mar (nudibranquis) a les illes Salomó, Indonèsia, Filipines, les Maldives, el Mar Roig, Roatán (Hondures), Cuba, l'Illa de Malpelo (Colòmbia) i l'Illa del Coco (Costa Rica). A part d'aquestes destinacions tropicals, els valencians aposten per indagar en els coralls que viuen als mars temperats i freds. Així doncs, han filmat en els fiords noruecs i a les Illes Canàries, en concret a Lanzarote i a La Graciosa, tot i que els guionistes creien que no encaixarien en la pel·lícula.

Veu de Ramon langa

La veu a aquest documental l'ha posat Ramon Langa, actor de doblatge de figures tan reconeixibles com les de Bruce Willis i Kevin Costner, que, segons Herrero, "va arribar, es va llegir el guió i hi va posar de la seva collita per humanitzar la història". La previsió és fer una preestrena de la pel·lícula el 14 de maig a Madrid i l'endemà l'estrena oficial a València, amb un acte a l'Oceanogràfic.