L'espai Carmen Thyssen del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, que cada estiu acull una exposició amb quadres de la col·lecció de la baronessa, albergarà durant tot l'any mostres vinculades a la marca Thyssen.

L'alcalde d'aquesta localitat gironina, el convergent Joan Alfons Albó, ha explicat, en una entrevista concedida a EFE, que entre els seus projectes de mandat si surt reelegit a les eleccions municipals, figura el de gestionar aquest nou atractiu per a la seva població.

L'alcalde ha explicat que Carmen Thyssen coneix els detalls de la proposta, que s'ha treballat conjuntament amb ella i que "li sembla bé celebrar més exposicions de diferent nivell dins de la marca Thyssen durant la resta de l'any".

El projecte de què Sant Feliu de Guíxols albergui algun dia un Museu Thyssen passa actualment per la consolidació del seu actual espai al monestir, que vindria de la mà d'aquesta opció per convertir la seva activitat en permanent.

De moment, la mostra d'aquest estiu està, segons Joan Alfons Albó, "preparada al vuitanta i escaig per cent" i ja té títol, encara que el seu anunci es reserva per al moment de la seva presentació.

Albó destaca l'experiència acumulada des de l'ajuntament amb l'organització durant els últims anys d'aquestes exposicions, "el cost de producció de la qual és d'uns 400.000 euros, pràcticament el mateix que el del festival de Porta Ferrada".

Respecte a aquesta última cita, l'alcalde està satisfet amb la seva externalització i que, ara, sigui l'empresa The Project la que disposi d'una concessió fins a 2017 prorrogable a dos anys més.

Joan Alfons Albó explica que, l'any passat, el primer d'aquesta promotora al capdavant de l'organització, el festival va ser "el que menys diners va costar dels últims deu anys i el que més entrades va vendre".

L'alcalde puntualitza de tota manera que el consistori destina també recursos públics a aquesta cita, "perquè és un element de promoció de la ciutat important i no per a major glòria de la música".

Altres projectes en els quals l'alcalde espera seguir treballant quatre anys més són la construcció d'un amfiteatre al port que comptaria amb una marina seca subterrània.

Joan Alfons Albó destaca l'esforç realitzat aquests anys des del Consistori per potenciar el turisme com motor econòmic i admet el seu desig de continuar la feina, encara que evita els pronòstics sobre el resultat de les eleccions municipals.

Els pactes també li resulten difícils de vaticinar a l'alcalde, qui ni tan sols té clar què succeiria si les direccions de CiU i ERC promouen acords entre aquestes dues formacions, "perquè a nivell local poden pesar molt més altres elements".

L'actual alcalde ha governat gràcies a un pacte amb el PSC del que està satisfet i ja ha conversat amb el qual ha estat el vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols durant aquest mandat, Pere Albó, encara que evita revelar detalls, després que aquest hagi abandonat les files socialistes per formar part de MES.

L'única dada que sembla clara és que el ple consistorial estarà més fragmentat després de les eleccions, encara que Joan Alfons Albó també es mostra escèptic.

Encara que admet que segurament es presentaran vuit partits, puntualitza que, "a les generals, ho fan molts més i, al final, els vots els recullen bàsicament cinc".