El Camp Nou és l'escenari d'un terrible atemptat terrorista en nom d'Al-Qaeda, una autèntica massacre en ple partit de màxima rivalitat futbolística entre el Barça i el Madrid.

Aquest és el fil argumental de la nova novel·la del banyolí Jordi Calvet, L'espasa d'Al·là (editorial Nautilus). Calvet, que en un llibre anterior plantejava un intent d'asassinat al monarca espanyol Joan Carles I, desgrana al nou llibre una història que discorre a cavall entre Tailàndia i Barcelona, i que vol ser una "reflexió profunda sobre la vulnerabilitat de la nostra societat", ha explicat l'autor.

La novel·la es presenta com una cursa contra rellotge on el pare del jove, un expatriat català que dirigeix un grup mafiós a Tailàndia, intentarà aturar, amb l'ajuda d'una agent dels Mossos d'Esquadra l'assassinat a sang freda de milers de persones en un dels espais més simbòlics de Catalunya: l'estadi del Barça.

Calvet és assessor fiscal i director de l'oficina bancària Caixa d'Enginyers de Girona. Va néixer a Barcelona el 1973, però des dels 5 anys resideix a Banyoles.

Calvet es declara admirador de l'escriptor Frederick Forsyth i, com ell, crea les novel·les a partir d'escenaris reals i de fets noticiables de l'actualitat. Al seu anterior llibre, Jaque al Rey, plantejava l'intent d'assassinat de Joan Carles I, aleshores encara rei d'Espanya, a mans d'un membre de la banda terrorista ETA que tenia una malaltia terminal.

Per escriure L'espasa d'Al·là, Calvet va viatjar a Tailàndia i fins i tot va provar, "amb èxit", ha reconegut, d'introduir objectes prohibits dins el camp del Barça.