L'escriptor Jordi Coca, el poeta Francesc Parcerisas, l'historiador Josep Fontana i la companyia Teatre d'Enjòlit són alguns dels guanyadors dels Premis Crítica Serra d'Or 2015, lliurats a Barcelona.

Jordi Coca ha estat guardonat amb el Serra d'Or de novel·la per l'obra El diable i l'home just; Francesc Parcerisas ha estat distingit en l'apartat de poesia per Seixanta-un poemes; Francesc Serés s'ha emportat el de narració per La pell de la frontera i Carles Lluch, el d'Estudis Literaris per Novel·la catalana i novel·la catòlica: Sales, Benguerel, Bonet.

En l'apartat de Traducció, el premiat ha estat Jaume C. Pons Alorda pel seu treball a Fulles d'herba, de Walt Whitman.

En Investigació, el Serra d'Or 2015 d'Humanitats ha recaigut en l'obra La formació d'una identitat. Una història de Catalunya, de Josep Fontana.

El d'Investigació en altres Ciències ha estat per a Noms de plantades. Corpus de Fitonímia Catalana, de Joan Vallès (director), Joan Veny, Josep Vigo, M.Àngels Bonet, M. Antònia Julià i Joan Carles Villalonga, mentre que el de Catalanística ha quedat desert.

Els premiats en la categoria de Teatre en català han estat Llàtzer Garcia, per La pols; el d'espectacle teatral se l'ha emportat Joan Ramis i Ramis per Lucrècia, dirigida per Sergi Marí; i el de Teatre a l'aportació més interessant ha estat per a la companyia Teatre d'Enjòlit.

Els guanyadors en Literatura infantil i juvenil han estat l'obra Un mitjó diferent a cada peu, amb text de Joan Calçotets i il·lustració d'Armand, en l'apartat infantil, mentre que Miquel Duran ha estat distingit amb el juvenil per Més o menys jo, i Jordi Quera amb el Juvenil (Coneixements) per Anem d'excursió per Catalunya. 30 excursions per a nois i noies.