El president de la Generalitat Artur Mas va fer entrega ahir de les Creus de Sant Jordi. En l'acte, celebrat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, van recollir la distinció les monges del Monestir de Sant Daniel de Girona, el metge de Ripoll Eudald Maideu i Puig i l'empresari i filàntrop resident a Banyoles Lluís Coromina Isern.

La Creu de Sant Jordi es va entregar a 27 personalitats, dues d'elles a títol pòstum, i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

La priora del monestir de Sant Daniel de Girona, Maria Assumpció Pifarré va recollir la Creu de Sant Jordi, que s'ha concedit "en la celebració del mil·lenari d'aquest cenobi". La distinció vol reconèixer l'única comunitat benedictina femenina de Catalunya que resideix al mateix lloc on va néixer" i que "està integrada actualment per set monges que compten amb un ampli suport social i promouen el paper del monestir com a referent de patrimoni".

Maideu i Puig va recollir la distinció amb què es vol reconèixer "la seva trajectòria en l'àmbit de la medicina, a nivell assistencial i acadèmic" així com per la seva tasca de "promoció del patrimoni i altres activitats culturals, singularment a la comarca del Ripollès". De la seva banda, Coromina Isern va recollir el guardó que ha rebut "pel conjunt d'una trajectòria compromesa amb les comarques gironines, amb especial dedicació al món de l'art i la cultura, l'atenció a les persones i la preservació de la fauna i el medi natural".

Joan Pera, Emma Vilarasau i Mercè Sampietro, tres personalitats destacades del teatre català, Lluís Pasqual, director de teatre i d'òpera, l'advocat, economista i polític Llibert Cuatrecasas, i l'empresari Carles Vilarrubí, vicepresident del Barça també van recollir la seva distinció en un acte que va tancar el President de la Generalitat amb un discurs d'agraïment a tots guardonats per la seva tasca.