Unes 150.000 persones van participar dissabte a la nit en alguna de les activitats organitzades amb motiu de la Nit dels Museus, que va permetre visitar fins a la una de la matinada, i de forma gratuïta, un total de 81 museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Es tracta d'unes 10.000 persones menys que en l'edició del 2014 segons va destacar en un comunicat l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), que va assegurar també que els museus que van registrar una major afluència de visitants van ser el Macba, amb 8.855 visitants; el MNAC, amb 7.036; el Born Centre Cultural, amb 6.885 visites, o bé el recinte modernista de l'hospital de Sant Pau, que va sumar 6.571 ciutadans.

Es tracta d'una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa en la qual participen més de 4.000 museus de 40 països. En aquesta edició, s'havien incorporat 13 nous centres, com el Museu de les Cultures del Món; el Museu del ?Disseny, ja amb totes les col·leccions obertes; la Torre Bellesguard de Gaudí o bé el Museu d'Història de la Immigració de Catalunya. D'aquests nous equipaments que es van apuntar al vespre dels Museus, el de les Cultures del Món va ser el que més visitants va sumar, amb un total de 2.801, mentre que la Torre Bellesguard de Gaudí en va rebre 955 o el Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, 381 visitants.

El tinent d'alcalde de Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, va afirmar que "la Nit dels Museus es consolida com el Sant Jordi del Patrimoni: una mostra més de l'enorme vitalitat i l'interès creixent que susciten els centres patrimonials de la nostra ciutat i la seva àrea metropolitana". Ciurana també va voler destacar "la gran quantitat de gent jove i famílies que fan d'aquesta nit un motiu per fer-se seus els museus i descobrir-los d'una manera diferent" va concloure.