La setmana passada es va portar a terme una intervenció arqueològica al Pont Vell de la Rovira, sobre al Ter, a Sant Pau de Segúries. La intervenció va ser dirigida per l'arqueòleg Joan Llinàs, de l'empresa Atri Cultura i Patrimoni SLU, i patrocinada per l'Ajuntament de Sant Pau de Segúries, amb el suport del Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon i d'un equip de voluntaris de la vall.

Es van posar al descobert les bases de tres arcs i una part del paviment d'aquest pont de pedra de probable origen medieval i que va pertànyer al camí ral que, provinent d'Olot pel Capsacosta, es dirigia cap a Camprodon, el Coll d'Ares i el Vallespir. Les dades obtingudes permetran conèixer amb força precisió com era el pont quan estava en funcionament, tot i que no s'ha pogut intervenir en les restes existents a l'altra banda, a la riba esquerra del Ter.

La intenció és recuperar una mica aquesta estructura, però Llinàs asegura que encara no se sap si podran, perquè estan en una fase molt inicial del procés i encara s'ha de projectar l'estructura en un dibuix per fer-se una idea de com era aquest pont.