01 de juny de 2015
01.06.2015

El Celler de Can Roca pot recuperar avui el tron de la cuina mundial

L'establiment gironí, segon per darrere del danès Noma, sabrà avui si torna a ser el millor restaurant del món, com ja va ser-ho el 2013

02.06.2015 | 07:28
Els germans Roca celebrant el títol de millor restaurant del món fa 2 anys.

El Celler de Can Roca té avui una nova oportunitat de convertir-se en el millor restaurant del món, un reconeixement que va obtenir per primera vegada el 2013. Actualment, el restaurant gironí ocupa la segona posició a la llista que anualment publica la revista Restaurant, per darrere del Noma de Dinamarca.

El restaurant que lideren els germans Roca fa deu anys que és a la llista i ja va ser segon el 2011 i el 2012. El resultats de les votacions es porten amb absolut secretisme i no es desvelarà el guanyador fins al moment de la gala. Aprofitant la celebració, el Patronat de Turisme organitza un esdeveniment avui al matí on els germans Roca presentaran Ultimate, el seu darrer projecte. Londres es convertirà, doncs, en cita obligada per als millors cuiners del món.

La revista Magazine celebrarà avui una nova edició de la gala dels 50 millors restaurants del món i els germans Roca viatgen a la capital britànica amb l'anhel de tornar a recuperar la primera posició que van perdre l'any passat davant del restaurant danès Noma.

El Celler de Can Roca fa ja una dècada que va entrar per primera vegada en aquesta llista i és el segon establiment gironí -després de El Bulli de Ferran Adrià- que ha aconseguit coronar el rànquing. Els germans Roca van aconseguir la primera posició el 2013, superant precisament el Noma de René Redzepi. En canvi, l'any passat els papers es van invertir i l'establiment de Copenhaguen va passar per davant d'El Celler de Can Roca, que va quedar en segona posició.

La gala va incorporar l'any passat un nou guardó: el de millor xef pastisser de l'any. El primer en endur-se aquest reconeixement va ser el responsable de la part dolça d'El Celler, Jordi Roca.

Els vots de 900 experts

La llista dels 50 millors restaurants del món que elabora anualment la revista Restaurant es configura a través dels vots de 900 experts del món de la gastronomia, que voten set restaurants.

No hi ha cap criteri establert per determinar per quin restaurant votar, i cada jutge escull segons la seva experiència personal. Els organitzadors de la cita s'han marcat com a prioritat que no hi hagi filtracions i es preveu que el guanyador no es conegui fins aquesta nit, que el Guildhall de Londres s'omplirà per acollir les primeres espases de la cuina mundial.

El Celler de Can Roca ha aprofitat al màxim la projecció d'haver ocupat el primer lloc de la llista i ha mantingut la filosofia ara que n'ocupa la segona posició. Durant els mesos que van coronar el rànquing van treballar de valent: més de 348.000 km per fer 150 conferències, 121.800 peticions de taula rebudes i 22.680 clients atesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona