Girona acollirà del 14 al 26 de juliol una nova edició del Festival de Guitarra. Més de vint concerts, sis tallers musicals i activitats diverses serviran de nou per promoure la música feta amb guitarra a la ciutat.

Big Mama Montse i Maurizio di Fulvio Trio són els caps de cartell de l'edició de 2015 d'un festival que presentarà molts altres artistes. Nit de Blues és el títol de l'espectacle en el qual Big Mama, que actuarà el 23 de juliol al Sunset Jazz Club acompanyada del mestre guitarrista Riqui Sabatés, per recrear el que ells anomenen "una nit de blues i swing apassionat i sense etiquetes".

Maurizio di Fulvio Trio i el seu elegant so instrumental encapçalen també el festival. La seva original posada en escena, que mescla cultura musical africana i llatinoamericana, es podrà contemplar el 21 de juliol a la Casa de Cultura de Girona.

La 12a edició del festival es manté fidel als seus orígens i a la voluntat d'"esdevenir un referent com a plataforma del joves talents del territori així com de promoure una xarxa d'intercanvi amb festivals nacionals i internacionals", van explicar ahir en la presentació, feta a l'Ajuntament.

La tinenta d'alcalde i regidora en funcions d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, va remarcar que "aquest festival no suposa només la presentació d'una programació d'artistes de rellevància internacional sinó també el fet de promoure i fer visibles nous valors i artistes del territori". Per la seva banda, el director del festival, Josep Manzano, va posar èmfasi en la "diversitat d'estils" que es podrà veure els dies del festival i la participació d'artistes internacionals provinents de països com Mèxic o Itàlia.

El tret de sortida del festival serà una gala benèfica que, sota el nom de Guitarra Solidària, portarà al Teatre Municipal artistes com Damià Olivella, Cesk Freixas, Judit Neddermann o Gemma Humet. La gala, que tindrà lloc el 14 de juliol, està organitzada de manera conjunta entre la Fundació Oncolliga i l'Ajuntament de Girona.

Enguany també tindrà lloc el II Concurs de Guitarra Josep Ferrer, que serveix com a plataforma de llançament per a guitarristes amateurs; es farà un concert recuperant música de guitarra del segle XX, i es portarà a terme una col·laboració amb el festival Nits de Clàssica.

Un altre concert del festival l'oferirà José Luis Morilla. Aquest espectacle, que es farà el dia 15 de juliol a la Casa de Cultura, porta per títol: Recuerdos de la Alhambra. Guitarra espanyola amb sabor andalús. Joan Furió Vivas serà el teloner.

El mateix dia 15, al bar El Cercle, tindrà lloc la presentació del CD de pop-rock Eyes in the eerie, a càrrec de Terry Patrick Ryan.

El dia 16 actuarà l'argentí Carlos Dorado amb l'espectacle Entre balades i tangos, a la Casa de Cultura, i el dia 17 hi haurà un concert de música clàssica de guitarristes gironins i, més tard, a la plaça del Pou Rodó, la presentació del CD de jazz Epokhé, de Dani Comas.

Fraizer (rock), Frank Crespo (pop-rock), Alfred Fernàndez (música antiga), Amonaster (flamenc), Danols (clàssic i rock) i Real Duo (clàssic) són altres dels artistes que passaran pels escenaris del Festival de Guitarra.

Els preus de les entrades oscil·len entre els 10 i els 15 euros, encara que alguns espectacles tenen entrada gratuïta, i un fins i tot va a "taquilla inversa".