La sisena edició del Tramuntanart, la mostra d'art contemporani a l'exterior, arrencarà aquest diumenge al Port de la Selva amb la inauguració a títol pòstum d'una escultura donada per l'artista Max Varés, desaparegut el passat mes d'abril.

Una estructura de quatre peixos metàl·lics, sostinguts com si d'un mòbil es tractés, és l'obra que Varés va donar l'any passat a la vila. La peça quedarà inaugurada diumenge (12:30h) al principi del Passeig del Mil·lenari i contribuirà a afegir ambient mariner a una vila originàriament de pescadors.

L'alcalde, Josep M. Cervera, i l'artista Carles Bros participaran a l'acte inaugural, que anirà precedit d'una conferència del meteoròleg Francesc Mauri sobre la tramuntana.

«Això ha de ser l'inici d'un museu de l'escultura a l'aire lliure», ha dit Josep Vergés, president de l'Associació de Restauració i Comerç d'El Port de la Selva, entitat organitzadora del Tramuntanart.

Aquesta sisena edició del Tramuntanart tindrà lloc del 7 al 14 de juny. Durant aquest període es podrà fer el recorregut per les diferents escultures que els artistes exposen temporament a l'aire lliure.

Entre els artistes que exposen escultura o instal·lació al Tramuntanart hi ha Emili Armengol, Xavier Raventós, Carles Bros, Pilar Pineda, Claudi Puchades, Mariona Comellas, Joan Comella, Núria Surribas, Jaume Fàbrega, Pep Sala, Núria Pallisera, Tino Canicoba, Alba Roqueta i Mercè Riba.

En l'apartat de fotografia, entre altres, hi ha les firmes de Màrius Gómez, Xavier Clotet i Pere Ferrer. En la secció de pintura hi ha Jordi Serra, Elke Embo, Carlos Gaviàn, M. Carme Bosch, Fer, Janine Vidal i Fernando Gómez, per citar-ne només alguns.

El Tramuntanart no té finalitat comercial. El seu objectiu és afavorir la reflexió l l'experimentació amb el vent, amb interpretacions de la seva manera d'actuar o les seves conseqüències sobre la natura, el material urbà o sobre el mateix ésser humà, informen els organtizadors.