L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, obra projectada pels arquitectes Ramon Sanabria i Francesc Sandalinas, i la reconstrucció i ampliació de la Masia de Can Calau, a Begudà, obra de Montserrat Nogués, han guanyat ex aequo en la categoria d'arquitectura el guardó que cada any atorga la seu gironina del Col·legi d'Arquitectes.

Els Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines, que es van fer públics ahir al vespre en un acte a la seu gironina del Col·legi, també han premiat el projecte Arrels de la Casa Motjer de Girona, del Temps de Flors de 2014, obra dels alumnes del cicle Formatiu de Grau Superior de Projectes i Direcció d'Obres de l'Escola d'Art Superior de Disseny d'Olot, i va quedar finalista l'obra Rideau Lumière, del Col·lectiu la Quimera.

En l'apartat d'Arquiectura, el jurat va donar una menció a les obres Biblioteca pública de Girona Carles Rahola, de Mario Corea, Lluís Moran i Sebastián Guerrico, i a la Casa Bastida de Begur, de Ramon Bosch i Bet Capdeferro. Finalment, han quedat finalistes els projectes Sales a través d'Olot, d'Eduard Callís i Guillem Moliner, i la Casa a Cruïlles, de Mercè Majoral, Sara Bonet i Andrea Tissino.

En la categoria de Paisatge i Urbanisme, el Jurat ha declarat desert el premi.

Pel que fa al Premi Jurat de l'Opinió que donen els professionals del món de la gestió i la comunicació cultural, crítics d'arquitectura i a professionals vinculats al món empresarial i de la recerca, va recaure en la Biblioteca Carles Rahola, de Mario Corea, Lluís Moran i Sebastián Guerrico.

En el decurs de l'acte, va quedar inaugurada l'exposició que recull els projectes seleccionats, comissariada pels joves arquitectes Pau Sarquella i Carmen Torres. L'espai s'organitza en una sèrie de plans generats amb cortines industrials de lames de PVC transparent creant un joc de reflexos de les imatges exposades on es pot passejar, travessar, mirar i tocar.